Заручники чиновницької недолугості

Ю.Р. , «Ратуша»

|

Невеличкий коцик, трохи їжі та два стільчики — все, що взяли зі собою з домашнього майна Світлана Струк та її троє дітей.

Мати була змушена покинути квартиру на пл. Соборній, 15, оскільки там після пожежі в будинку її помешкання опечатали, і вона, доки не скінчилися її заощадження, впродовж двох років винаймала кімнату. Оселились вони, доведені до відчаю чиновницькою недолугістю, спершу в коридорі Ратуші, безпосередньо на підлозі, оскільки саме чиновники Ратуші практично нічого не зробили для відселення мешканців аварійного будинку, як цього вимагає законодавство. Свого часу орендар будинку ЗАТ „Технопарк ЛЗТА”, згідно з укладеним із міськрадою договором, взяло на себе зобов’язання профінансувати у встановленому порядку відселення мешканців, а виконком прийняв рішення, згідно з яким управління житлово-комунального господарства було зобов’язане відселити всіх мешканців аварійної будівлі. Згадане управління не вчинило жодних дій для вирішення питання, а „Технопарк ЛЗТА” не встановив процедуру залучення коштів і не вказав суми, яку необхідно перерахувати на відселення. Наразі для родини п. Струк міська влада, яка так „вболіває” за поповнення міського бюджету, винайняла за кошти платників податків помешкання в готелі „Турист”. Станом на понеділок за проживання цієї сім’ї в „Туристі” міська рада ще не сплатила готелю ані копійки.

Як повідомив „Ратушу” координатор Громадського форуму Олег Мацех, угоду про оренду двокімнатної квартири для сім’ї Світлани Струк все ж укладено . За його словами, угоду підписали за посередництва ГФЛ і юриста Лідії Тополевської, департамент житлового господарства, приватне підприємство “Мрія дім” і Світлана Струк. Згідно з документом, місто винаймає двокімнатну квартиру для цієї родини на пів року. За цей час чиновники мають знайти їм житло, а якщо цього не сталося б, то міська рада бере на себе зобов’язання й надалі винаймати житло для цієї родини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *