Новий сезон — нові сподівання

Оксана БІДЮК, «Ратуша»

|

У неділю на Львівському державному іподромі відбулось урочисте відкриття сезону-2007.

Директор іподрому Микола Васи­льович Стець висловив сподівання, що новий сезон буде більш вдалим, аніж попередні, оскільки цього року суттєво покращено матеріальне забезпечення. Коні є, доріжки для забігів готові, приміщення теж, професійні тренери й талановиті спортсмени здатні працювати на гарну перспективу. Отже, іподром повністю готовий до нового спортивного сезону.

У невеликій програмці для шанувальників кінного спорту дирекція представила складений план випробувань. Як і минулого року, скачки відбуватимуться двічі на місяць (з інтервалом у два тижні). „Система змагань чимось нагадуватиме систему навчання в освітньому закладі, — жартує пан Микола, — впродовж року спортсмени набиратимуть бали. Наприкінці сезону, 16 вересня 2007 року, визначать призерів”.

Новий сезон на Львівському іподромі розпочали з “конкурсу”. В цьому виді перегонів беруть участь старші, добре треновані тварини. Суть „конкурсу”, як відомо, полягає у доланні перешкод, і тут головне, щоб між вершником і конем було цілковите взаєморозуміння. Власне, ця гармонія допомогла молодому жокею з кінноспортивного клубу „Ластівка” Юрію Трушу стати першим переможцем сезону, його жеребець Хаджи „взяв висоту” європейського стандарту – 170 см. Хлопець займається цим видом спорту вже сім років, але твердо переконаний, що нинішнім успіхом завдячує новому тренеру Володимирові Желізку.

На думку молодого спортсмена, проблемою кінного спорту нині є недостатня його популяризація. Змагання проводять досить часто, та про них, на жаль, мало хто знає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *