Свято Веселого Вареника

Віталія РОЗМЕТАНЮК, «Ратуша»

|

У неділю львів’яни мали чудову нагоду скуштувати вареників на фестивалі, який проходив у парку ім. Б.Хмельницького.

„З давніх-давен вареник був і є елементом самобутньої обрядової культури України, — розповідає головний режисер фестивалю Роман Метельський. — Адже справді майже на кожному родинному святі без нього не обходиться. Вареники та борщ — наші національні страви, і їх визнають у всьому світі. Місто Львів — перше в Україні, яке організувало фестиваль Веселого вареника, аби кожен охочий міг повеселитися та скуштувати смачної української страви. Організатор дійства — агенція „Валентинос”, а компанії „Галичина” та „Перша приватна броварня” стали партнерами, що дає підстави сподіватися на те, що захід приживеться, і стане смачною візиткою Львова. На фестивалі подавали близько 10 видів вареників із різними начинками: картоплею, капустою, сиром, вишнями, маком, грибами, м’ясом, гречкою і навіть, за оригінальним галицьким рецептом — з квасолею та маком.

Вареники їли зі сметаною та шкварками. Загалом до свята виліпили 100 тисяч вареників, до яких додавали 300 літрів сметани торгової марки „Галичина”. У перерві між поїданням смачної страви глядачів розважали переможці проекту „Шанс” Олеся Киричук і Павло Табаков, а також спеціальний гість свята – група „От вінта”.

У рамках фестивалю відбувся конкурс на найшвидше поїдання вареника, а львівські господині могли позмагатися на швидкість ліплення вареника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *