Анна Атоян: “Легко ставтеся до життя”

Наталя ДУДКО, «Ратуша»

|

“Пора троянд спізнилась”, “Кохання — вічна таємниця”, “Чиясь муза” — вже в самих назвах робіт Анни Атоян є ледь вловима іронія. Наскрізною вона є в її роботах. Виставка робіт художниці під назвою “Хтозна…”, відкрита в галереї “Зелена канапа”, є добрим тестом для львів’ян на почуття гумору.

За словами директора галереї Олесі Домарадзької, її часто запитували, чому в галереї, де колись був вірменський суд і яка розміщена біля Вірменської церкви, не експонують творів вірменських художників. Тепер ідею частково реалізовано: представлено твори львівської художниці з вірменським прізвищем. Анна Атоян працює у складній техніці гарячого батіку — розписування шовку з допомогою воску. До слова, на основі картин художниці одна з піцерій створила серію листівок “Шовкові тенета”.

“Це лагідний, але іронічний погляд на життя. Трохи ретро, але абсолютно реальні роботи. Хтозна — живопис чи графіка, сміх чи сльози…”, — зазначила на відкритті виставки мистецтвознавець Наталя Космолінська.

Анна Атоян формувала свою експозицію концептуально — добирала відповідні рами, застелила столик газетою, на яких відпарювали роботи (цю копітку роботу виконала мама художниці), а солодощі розмістила у вазу, зображену на картині. А наприкінці порадила всім: “Легко ставтеся до життя”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *