А ти вже придбав дорогий квиток на “Карпати”?

Ярослав БІЛЯЧ, «Ратуша»

|

Цієї суботи до нас приїде чинний чемпіон України — донецький “Шахтар”, який зіграє поєдинок із “Карпатами”. Матч обіцяє бути цікавим і напруженим. Однак більшість уболівальників, дізнавшись ціну квитка на футбольний спектакль у Львові, все ж волітимуть переглянути матч по телевізору.

Адже таких дорогих перепусток на стадіон, як на поєдинки “Карпат”, немає ніде в Україні. Від 20 до 50 грн (100 — віп-ложа) — на таку суму повинен схуднути ваш гаманець, аби його володар мав нагоду наживо переглянути гру 27-го туру. Таких цін на квитки на домашні матчі ані керівництво київського “Динамо”, ані того ж таки “Шахтаря” для шанувальників своїх команд встановити не наважилися.

Переглянувши візуальну рекламу „матчу року” „Карпати” — „Шахтар”, дивуєшся факту її існування у такій великій кількості. Для чого “піарити” матч, у якому на трибунах й так ніде буде яблуку впасти? Як виявилося, справа у високих цінах. Саме їхні межі викликають сумніви у великій кількості глядачів на “Україні” у суботу. Аналогічна ситуація була під час матчу першого кола, коли гра “Карпати” — “Динамо” вперше за багато років через непомірно високі ціни не зібрала повних трибун.

Цікаво було дізнатися й, власне, про ціни на квитки в інших містах України. До прикладу, лідер чемпіонату, київське “Динамо”, яке ще у змаганнях не програло жодного поєдинку (читай — демонструє пристойну гру), є більш поблажливим до гаманців своїх уболівальників. Як розповів “Ратуші” прес-аташе київського “Динамо” Олексій Семененко, найдешевші перепустки на стадіон імені Валерія Лобановського у Києві коштують лише 5 грн. Найдорожчі — 25 грн. “Ціни не залежать від суперника, як у Львові, вони були однаковими і на поєдинок “Динамо” — “Дніпро”, і на зустріч киян, наприклад, з “Зорею”.

Як розповіли нашому виданню у прес-службі ФК “Шахтар”, на домашні матчі в чемпіонаті перепустка у Донецьку коштує від 2 гривень (!). Це вдесятеро менше, аніж у місті Лева! “2, 5, 8, 20, 40 грн (80 — VIP) — такі розцінки у нас”, — сказала працівниця прес-служби. Причому найдорожчі квитки за 40 гривень продають лише у два сектори, найбільше перепусток — за 2 і 5 грн. Дешевше, аніж у нас, відвідати у столиці Донбасу можна і поєдинки Єврокубків. Ціна квитка на поєдинок „Шахтар” — „Мілан” у Лізі чемпіонів була така: 5, 10, 20, 40 і 80 одиниць національної валюти. Чому у нашому місті квитки на футбол настільки дорожчі, питання риторичне. Складається враження, що керівництво “Карпат” від поєдинку з “Шахтарем” очікує не доброго результату, а такого ж заробітку.

Звісно, аксіома, що товар коштує стільки, скільки готові за нього заплатити, завжди залишається актуальною. Та чи готові львівські вболівальники на всі 100 грив…, перепрошую, відсотків підтримати свою команду за такими цінами. А підтримка шанувальників, ой, як знадобиться футболістам у грі з чемпіоном. Швидше за все, аншлагу на матчі таки не буде. Адже, як розповів “Львівському порталу” менеджер, який відповідає у футбольному клубі за реалізацію квитків, на гру з “Шахтарем”, станом на середу, продали приблизно 10 000 перепусток. За його словами, це квитки по 20 і 50 грн. “Чому дорого? За кордоном ціни значно вищі”, — резюмував менеджер, якому хочеться відповісти, що ми наразі ходимо на футбол і працюємо у нашій державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *