Із Францією — невирішальна гра

Я.Б. , «Ратуша»

|

Уже 2 червня у Парижі національна збірна України проведе черговий поєдинок відбіркового циклу чемпіонату Євро-2008 року зі збірною Франції. У цьому поєдинку не зможе допомогти команді її лідер Андрій Шевченко, який лише відновлює фізичні кондиції після операції.

У вівторок відбулася “пряма лінія” тренера національної команди Олега Блохіна, який відповів на всі актуальні запитання.

“Я не називав би гру проти французів вирішальною — попереду ще довгий турнірний шлях, — зазначив Блохін. — Звісно, ми прагнемо до максимального результату, але навіть поразка на виїзді від “трикольорових” не стане для команди катастрофою. Не варто забувати, що віце-чемпіонів світу, як, власне, й італійців, ще очікують поєдинки в Україні”, — цитує слова тренера офіційний сайт Федерації футболу України.

“Напередодні червневого матчу мене хвилюють не стільки травми виконавців, скільки те, що чи не половина гравців, які брали участь у ЧС-2006 та у відборі до Євро-2008, не мають нині належної практики, — відповів наставник на запитання щодо втрати Реброва та Мілевського. — Воробей частіше перебуває на лаві запасних “Шахтаря”, не вражає нас і Бєлік, рідко потрапляє в “основу” “Спартака” Максим Калиниченко. Є й проблеми в обороні, пов’язані з позицією у центрі захисту та на його правому фланзі”.

Побідкався Олег Блохін із приводу того, що більшість провідних бомбардирів чемпіонату України — іноземці. Водночас, за його думкою, забивного 19-річного харків’янина Олександра Гладкого ще зарано переводити з молодіжної збірної до національної. “Не може не ви­кликати занепокоєння й ситуація з Вороніним, — продовжив тренер. — Останню зустріч у бундеслізі його “Байєр” проводить 19 травня, після чого Андрій хоче трохи відпочити та перевезти речі до Англії. Впродовж цієї паузи — майже два тижні — Воронін збирається підтримувати форму власноруч”.

Нагадаємо, що після п’яти зіграних матчів Україна із дванадцятьма очками займає перше місце у групі В відбірного турніру Євро-2008, за додатковими показниками випереджаючи шотландців і французів. Ще один претендент на путівку до Австрії та Швейцарії — команда Італії — має у своєму активі 10 очок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *