Львівська вода до Євросуду дотекла

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Виконком Львівської міської ради не виконує рішень Вищого апеляційного суду та Верховного Суду України про скасування економічно необґрунтованих тарифів на водопостачання.

Таким чином, Асоціація платників податків Львівщини та приватні юристи Львова подають необхідні документи до Євросуду.

“Євросуд не розглядатиме вкотре тарифну проблему, а винесе лише вердикт про те, що у Львові не виконують рішень Феміди, — пояснив “УіЧ” голова правління Асоціації платників податків Львівщини Теодор Дяків. — Порушників законодавства (міськвиконком — М.Д.) судді таки змусять виконати рішення”.

За його словами, ст. 56 Конституції України передбачає відшкодування мешканцям матеріальних збитків унаслідок незаконних рішень органів місцевого самоврядування. Адже замість юридично та економічно обґрунтованого тарифу 1,15 гривні мешканці платять за водопостачання — 1,84.

Тим часом ЛМКП “Львівводоканал” планує підвищити ціни на водопостачання і водовідведення на 30 відсотків. Директор підприємства Мирослав Заплатинський каже, що теперішній тариф на воду є збитковим і не покриває собівартості витрат. На думку Теодора Дяківа, розмови про збитковість тарифів — маніпуляція інформацією від “Львівводоканалу”.

“Якби тариф був збитковим, нову ціну давно затвердили б на сесії без змоги скасування, — каже він. — Є висновки фахівців про те, що майно “Львівводоканалу” ефективно не використовують. Робота підприємства теж не ефективна. Депутатська комісія, яку свого часу очолив Василь Попович (фракція “Наша Україна), зафіксувала чимало зловживань на кшталт нераціонального використання коштів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *