Підселись до Садового

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Минулого тижня сім`я Струків, що мешкає в аварійному будинку на площі Соборній, 15 у Львові, поселилася у міській раді. Таким чином люди хотіли нагадати владі про жахливі умови проживання.

Будинок, про який ідеться, може обвалитися. У деяких квартирах немає світла та води. 1997 року його визнали аварійним, 2002 року — таким, що загрожує обвалом. Утім, численними зверненнями достукатися до байдужої влади сім`ї не вдалося.

За словами голови Громадського форуму Львова Олега Мацеха, який координував це питання, зневірена сім`я була готова на голодування. Струки відмовилися від перемовин із представниками влади без участі Громадського форуму Львова. Посадовці їм запропонували два шляхи вирішення проблеми: тимчасово поселитися у кризовий центр на вулиці Коновальця чи у соціальний притулок на Городоцькій. Сім`я не погодилася, звинувачуючи клерків у безвідповідальності, байдужості до здоров`я і безпеки дітей.

Згодом молода мати Світлана Струк підписала договір з директором департаменту житлово-комунального господарства Марією Желіско. За умовами договору, міська рада зобов`язалася на п`ятиденний термін винайняти для сім`ї Струків номер у готелі “Турист”. За цей час департамент повинен знайти житло, вартість оренди якого не перевищуватиме 1000 гривень на місяць, які сплачуватиме міськрада. Якщо за 5 днів помешкання не знайдуть — мерія зобов`язана робити передоплату перебування сім`ї Струків у “Туристі” на тиждень.

Однак міська рада досі не оплатила за проживання сім`ї в готелі, отже, порушила пункт угоди. Тепер чільники Ратуші знову можуть зустріти сім`ю біля сесійного залу.

Якщо таким методом діятимуть інші львів`яни, то міськрада може перетворитися на тимчасовий пересильний пункт. Свого часу, 5 років тому, журналіст Олег Шмід через відсутність у своєму помешканні води ходив у мерську вбиральню помитися й поголитися…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *