Знемога лідерів

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Одні не можуть, а інші не хочуть. Мабуть, це найточніша характеристика так званої чемпіонської гонки, яка відбувається в українському футбольному чемпіонаті.

Хоча, можливо, обидва лідери українського футболу просто не можуть. А тому наприкінці сезону як “Шахтар”, так і “Динамо” дуже часто втрачають очки.

Лише минулого тижня більшість фахівців “поховали” шанси “Шахтаря” на чемпіонство після поразки гірників від ФК “Харків”. Та вже у наступному турі “Динамо” подарувало своїм опонентам ШАНС ТИЖНЯ, не зумівши переграти на виїзді “Сталь”, тож матч завершився внічию. А от “гірники” спромоглися на “подвиг”, зумівши перемогти (хоча й не без проблем) практично знекровлений “Арсенал” — 2:1. Таким чином, відрив між “Динамо” і “Шахтарем” становить 4 очки за чотири тури до завершення чемпіонату. Попереду на ці команди чекає ще очне протистояння у Донецьку. Тож зрозуміло те, що нічого не зрозуміло. А також ще те, що у наступному матчі “Карпатам”, які у суботу прийматимуть вдома “гірників”, буде вкрай сутужно.

Тим часом переможну ходу українських тенісисток Олени Бондаренко та Тетяни Перебийніс (перша два тижні тому на турнірі у Варшаві пробилася до фіналу одиночного розряду, а друга на цьому ж турнірі перемогла у парному розряді) підтримала їхня колега по ракетці Юлія Вакуленко. Юля просто феноменально виступала на турнірі із серії WTA у Берліні з призовим фондом 1 340 000 доларів США. Так, українка здолала не когось там, а одну з провідних тенісисток світу француженку Амелі Моресмо, а потім й доволі відому росіянку Дінару Сафіну і пробилася у півфінал турніру. Однак тут трапилася ПРИКРІСТЬ ТИЖНЯ. Через травму Юлія не змогла звершити свій півфінальний поєдинок з Анною Івановіч із Сербії. Слід сказати, що у попередній стадії турніру ця ж тенісистка із Сербії “завдяки” травмі іншої українки Олени Бондаренко пройшла до наступного раунду турніру.

Не менша прикрість трапилася і з українським велогонщиком Ярославом Поповичем. Буквально на фініші першого етапу велогонки “Джиро де Італія” (а це була командна гонка), Попович зазнав ПАДІННЯ ТИЖНЯ, чим змусив свою команду “Діскавері ченел”, лідером якої він тепер є, задовольнитися лише 5 місцем на цьому етапі. Хоча якби не це падіння, “Діскавері” була б принаймні третьою. Натомість третє місце посіла інша команда менш відомого українського гонщика Володимира Густова “CSC”.

І на завершення, звісно, не можна не згадати про ЧЕМПІОНІВ ТИЖНЯ, якими стали хокеїсти збірної Канади. Саме вони перемогли у фіналі чемпіонату світу, який завершився у Москві, збірну Фінляндії 4:2. А у матчі за третє місце збірна Росії здолала команду Швеції 3:1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *