Спідвейна Європа у Львові

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

У неділю, 20 травня, великий спідвей знову завітає до Львова. На стадіоні СКА відбуватиметься чвертьфінальний етап особистого чемпіонату Європи. До Львова з`їдуться 16 гонщиків з 11 країн Європи.

Зокрема, можна буде побачити провідних спідвеїстів Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, Угорщини, Хорватії, Чехії, Австрії, Італії та, звісно ж, України. Деякі команди будуть представлені одним спортсменом, інші — максимально можливою кількістю — двома.

Честь України на цих змаганнях захищатиме теперішній лідер українського спідвею червоноградець Андрій Карпов і хтось з рівненських спідвеїстів — або Ярослав Полюхович, або Олександр Бородай. Як повідомив “УіЧ” Сергій Лятосинський, головний організатор цих змагань і віце-президент Федерації мотоспорту України, перед українськими гонщиками стоїть завдання бодай комусь одному з них потрапити до першої трійки за підсумками львівських змагань. А загалом же до наступного раунду чемпіонату Європи проходить 10 спідвеїстів, які у Львові покажуть найкращі результати. На думку Сергія Лятосинського, конкуренцію українцям на львівському треку мали б скласти перш за все представники Чехії та Росії, а також італієць та австрієць.

Зазначимо, що, крім львівського чвертьфіналу, у зв`язку з тим, що з кожним роком у Європі стає все більше кваліфікованих спідвеїстів, відбувається ще три чвертьфінали, гонщики з яких виходять до двох півфіналів. Так, половина із львівської десятки братиме участь у першому півфіналі чемпіонату Європи, який проведуть у Голландії 17 червня, а інших п`ять гонщиків визначать з-поміж себе учасників фіналу аж 18 серпня у Хорватії. Вирішальні фінальні заїзди, після яких і знатимемо імена чемпіона та призерів Європи, відбудуться 29 вересня в Австрії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *