Шандор Варга: "Шмаков зараз у "Динамо"

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Минулого тижня з`явилася вельми неординарна інформація про те, що відомий футбольний агент Шандор Варга підписав контракт із семирічним сином свого “підопічного” Сергія Реброва Дмитром.

Утім, сам Сергій Ребров цю інформацію одразу ж спростував, сказавши, що, мабуть, Шандор просто пожартував. “УіЧ” з`ясувала, що ж насправді відбулося, зателефонувавши до Шандора Варги.

“З сином Реброва у нас давня взаємна симпатія”

— Те, що ви підписали контракт із сином Сергія Реброва — правда чи жарт?

— Це абсолютно серйозно. Жодних жартів.

— У такому випадку що підштовхнуло вас до цього рішення?

— За Дмитром я стежу, можна сказати, з першого року його життя, відколи Сергій Ребров потрапив у “Тотенгем”. Я близько товаришую зі сім`єю Ребрових і маю можливість спостерігати як за Сергієм, так і за Дмитриком. А нещодавно я побачив його на тренуванні у футбольній школі “Динамо” і вирішив, що настав час. Далі чекати вже не варто. Щоб трохи більше розкрити наші взаємини з Ребровими, я розповім вам одну історію. Я часто бував у домі Сергія Реброва в Англії у компанії з Олегом Лужним, коли той ще грав в “Арсеналі”. У них у холі стояло двоє воріт і таке собі футбольне поле, де ми до або після вечері грали у футбол. Ми вишиковувалися в ряд — Сергій, Олег і я, а Дмитрик обирав, з ким в одній команді з нас трьох він гратиме. Як правило, з цих трьох футболістів він обирав найкращого, тобто мене (сміється — А.Б.), і зазвичай ми з Дмитриком вигравали. Тому у нас взаємна симпатія вже давненько.

— Що вас особливо вразило у синові Реброва?

— Насамперед його мислення. Те, як він приймає рішення на футбольному полі. Цього його ще ніхто не вчив і, в принципі, навчити неможливо. У нього завжди правильна і швидка реакція.

— Що передбачає цей контракт?

— Йдеться про те, що якщо у майбутньому складеться так, що він стане професійним футболістом, то я займатимусь його справами, укладатиму контракти, стежитиму за тим, щоб його професійне футбольне просування було якомога успішнішим.

— Контракт щодо Дмитра ви підписували із Сергієм?

— Звичайно, у віці до 18 років гравці ще не мають права підпису на таких документах, тому підписував контракт з його батьками, але за згодою Дмитрика.

— Чому ж тоді Сергій Ребров каже, що жодного підписання контракту не було?

— Сергій має право так говорити. Адже говорити про майбутню футбольну кар`єру семирічного хлопчика — це справді більше нагадує жарт. Утім, в кожному жарті є частка правди. Я не ображаюся на такі слова Сергія. Можливо, з його боку — це жарт, але з мого — це все серйозно.

“Шмакова лікують “динамівські” лікарі”

— Тоді, власне, про Сергія Реброва. Чи справді є серйозна загроза його участі у матчі збірної України проти французів 2 червня?

— Тепер усе в руках лікарів, тож наразі давати якісь прогнози щодо того, коли Сергій відновиться після травми, складно. Хоча, звичайно, Ребров дуже хоче зіграти у цьому матчі.

— А чим тепер займається ще один ваш гравець Євген Шмаков, з яким нещодавно “Карпати” розірвали контракт?

— Він перебуває на базі у Кончі-Заспі, де тренується разом з першою командою “Динамо”. На жаль, Женя вже на першому тренуванні отримав мікротравму гомілки, тому наразі не має можливості себе проявити, але лікарі “Динамо” і збірної докладають максимальних зусиль, щоб він якомога швидше відновився. Тож Євген, можна сказати, перебуває на перегляді у “Динамо”.

— Тобто можна сказати, що “Динамо” серйозно зацікавилося Шмаковим?

— “Динамо” не з нинішнього дня почало ним цікавитися. Цей процес триває уже два роки. Вони за Женею постійно стежили і, наскільки я зрозумів, вели попередні переговори з Петром Димінським, однак була зазначена дуже висока трансферна ціна. Хоча стовідсотково не говоритиму, тому що абсолютно точно не знаю, оскільки на цій стадії я у переговорах участі не беру. Але “Динамо” за ним давно слідкує, це правда.

— За інформацією ФК “Карпати”, контракт зі Шмаковим розірвали з ініціативи клубу, сам же Євген в інтерв`ю нашій газеті зазначав, що це було консолідоване рішення між ним і клубом, оcкільки “Карпати” перед ним не виконували всіх умов контракту. Як було насправді?

— Наскільки я знаю, то саме керівництво команди вирішило, що цей гравець їм не потрібен. А те, що клуб не виконував деяких своїх зобов`язань, — не причина розривати контракт. Так, були затримки у зарплаті, але, повторю, це не є причиною розривання контракту. Євген зобов`язаний був тренуватися і грати сповна, що він і робив.

“Ковель у грудні залишить “Карпати”

— Які найближчі перспективи у двох інших ваших футболістів, котрі сьогодні виступають за “Карпати”: Максима Фещука та Леоніда Ковеля?

— У Фещука трирічний контракт з “Карпатами”, який ми підписали минулого року. Тому Максим повинен виконувати його умови, незалежно від того, чи потрапляє він до основного складу, чи ні. Щодо Ковеля, то, як ви знаєте, він раніше був на оглядинах у лондонському “Арсеналі”. За ним і далі уважно стежать у цьому клубі, тим паче, що в “Карпатах” у нього був просто чудовий дебют. Тож до цього футболіста проявляють інтерес чимало відомих клубів. Їх наразі я б не хотів називати.

— Тобто після завершення терміну оренди у грудні Ковель покине “Карпати” і навіть Україну?

— Я в цьому впевнений. Тому що він — гравець високого класу. Леонід же у 17-річному віці підійшов за своєю формою “Арсеналу”, але там відіграло роль те, що в нього не було достатньо матчів за національну збірну. Водночас він пройшов повноцінний двотижневий тренувальний збір з “Арсеналом”, тренуючись з Анрі, Люнберґом та іншими зірками “канонірів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *