Львів’яни руйнують міські квітники

Наталя ЧИЖ, „Новий Погляд”

|

Добрі наміри Львівської міської ради та бізнесменів заквітчати центр міста, львів’яни не оцінили. Знищені насадження на вулиці Шевській стали черговим свідченням низької культури та хамської поведінки окремих мешканців міста.

За словами голови Галицької адміністрації Ірини Маруняк на вулиці Шевській до Дня міста висадили дев’ять клумб, які вже у ніч напередодні свята невідомі знищили. „Незважаючи на те, що ми звернулися у міліцію з проханням охороняти окремі ділянки, квіти було зірвано. Очевидно, робили це вночі. У суботу, 5 травня о 7.00 нам довелося оновлювати насадження. І в той же вечір під час святкування сплюндрували ще одну клумбу. Дуже шкода, що мешканці міста не цінують ані роботи людей, які висаджували рослини, ані коштів міської ради та бізнесменів, які закупили квіти, щоб прикрасити місто”, – розповіла Ірина Михайлівна.

Жодного зловмисника впіймати „на гарячому” так і не вдалося, хоча впродовж дня вулиці охороняла міліція. Квіти ж, як вдалося з’ясувати „Погляду”, були унікальними та дуже дорогими. Для їх купівлі довелося залучити не лише кошти місцевого бюджету, а й меценатів, які допомогли профінансувати заквітчання міста. „Хотілося, щоб місто мало відповідний вигляд і милувало око як самих мешканців, так і гостей Львова, – поділився думками бізнесмен-ресторатор, який фінансово долучився до озеленення центру міста, Варкес Арзуманян. – Хоча, якщо чесно, я не був здивований з того, що насадження понищили. То є Львів. Тому дуже хотілося б, щоб міська рада, нарешті, виконала свою обіцянку і встановила у центрі міста камери спостереження, щоб виявляти таких хуліганів”. Про те, скільки ж коштували диво-квіти, пан Арзуманян розповідати відмовився. „Я б не хотів про це говорити. Та і не в грошах справа, – зазначив меценат. – Просто шкода, що люди не хочуть цінувати того, що для них роблять”.

На сьогодні насадження у центрі міста уже відновлено. Загалом, на озеленення міста у бюджеті Галицького району передбачено 120 тисяч гривень. Цих коштів, звісно ж, недостатньо для втілення усіх планів із заквітчання. Зважаючи ж на руйнування, яких зазнають насадження, та на безвідповідальне і хамське ставлення мешканців до старань людей зробити Львів комфортнішим та гарнішим, цих коштів потрібно буде ще більше. Хоча б для того, щоб оновлювати знищене.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *