Чи знаєте ви “Український слід на світових Мундіалях”?

Ярослав БІЛЯЧ, “Ратуша”

|

Торік українська національна команда вперше взяла участь у головних футбольних змаганнях планети.

З цієї нагоди у львівському видавництві “Піраміда” нещодавно побачила світ чергова книга почесних працівників фізичної культури та спорту України, спортивного журналіста Юрія Михалюка та президента СК “Сокіл”, продовжувача традицій першої футбольної команди на теренах нашої країни, Богдана Кобрина „Український слід на світових Мундіалях”.

Автори докладно розповідають про виступ української збірної на дебютній для себе фінальній частині чемпіонату світу з футболу, що відбувалася влітку 2006 року на полях Німеччини. Досліджено також історію представництва футболістів українського походження, які, не маючи змоги захищати кольори української збірної (адже такої до 1992 року не існувало через відсутність держави як такої) були в заявці інших країн — Польщі, США, Італії та Союзу Радянських Соціалістичних Республік – та брали участь у фінальних частинах головних футбольних змагань планети. Проаналізовано найважливіші події, пов’язані із проведенням усіх Мундіалів, починаючи із 1930 року. Розділи доповнені численними статистичними матеріалами.

Працюючи над цією книгою, автори познайомилися з багатьма особистостями українського футболу, які щиро й захоплено розповідали про події на футбольних полях й поза ними. Чимало інформації відтворено й з тодішньої періодики, що зберігається у фондах наукової бібліотеки ім. В. Стефаника, у науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. І. Франка чи у приватних колекціях.

Сподіваємося, це ошатне, багато ілюстроване видання, видрукуване на крейдяному папері, не залишить читачів байдужими. З питань придбання книги звертайтеся за телефоном: (032) 245-65-97.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *