Операція "Швидкість" від ДАІ

Юрій ОЛЕНЕЦЬ, “Україна і час”

|

Львівські даішники занепокоєні великою кількістю дорожньо-транспортних пригод, які сталися через перевищення водіями швидкості. Лише протягом цього року в області зафіксовано 797 ДТП, в яких загинуло 112 осіб.

Аби бодай частково зменшити кількість нещасних випадків на дорогах, автоінспектори проводять в області операцію “Швидкість”. Вона розпочалася 8 травня і завершиться через десять днів.

— Операцію “Швидкість” організовано з єдиною метою — зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод, — сказав журналістам начальник управління ДАІ ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Василь Струс. — Ми не ставимо собі за мету наловити певну кількість порушників. Йдеться тільки про профілактику. Хоча, наголошу, до її проведення залучили більше автоінспекторів, аніж зазвичай.

Чимало клопотів даішникам завдають водії з незначним досвідом керування. Левова частка усіх ДТП припадає власне на цю категорію автолюбителів. Скажімо, 7 травня на трасі Львів — Ужгород біля Ставчан в автокатастрофі загинув водій “Опеля-Астри”, а його супутників з травмами госпіталізували. Аварія сталася через те, що на зустрічну смугу, якою їхав “Опель”, вилетіла інша машина. Проїжджа частина була мокра, а обидва водії мчали на великій швидкості. І випадки такі не поодинокі.

За словами керманича обласної ДАІ, під час проведення операції його підлеглі проявлятимуть максимум шляхетності до всіх учасників руху. “Хочу підкреслити, — сказав він, — що інспектори не “полюватимуть” на порушників з-за кущів чи з-під мостів. Цього не буде. Зрештою, таке патрулювання є принизливим і для автоінспектора. Не біда, якщо водії сповіщатимуть про патруль один одного блиманням фар. Це теж непогано, нехай блимають. Попередження тільки дисциплінуватиме водіїв транспортних засобів і змусить їх зменшувати швидкість”.

Однак особливу увагу в рамках акції працівники ДАІ планують приділити дітям. Бо лише впродовж 2007 року за участі дітей сталося 47 ДТП, унаслідок яких двоє з них загинуло, а 57 опинилося у лікарнях. На переконання Василя Струса, чимала вина за ці нещастя лежить безпосередньо на батьках. Адже іноді через неуважного водія-татуся трапляється аварія, і дитина, яка сидить поряд, потрапляє на лікарняне ліжко. На жаль, багато дітей також зазнали ушкоджень внаслідок того, що переходили вулицю разом зі своїми легковажними батьками у недозволених місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *