Сердючка переможе?!

Павло ПАЛАМАРЧУК, “Україна і час”

|

Цими вихідними у столиці Фінляндії Хельсінкі відбудеться довгоочікуваний і багатостраждальний (не тільки для України) пісенний конкурс “Євробачення-2007”.

Багатостраждальним для нас він став після того, як визначили представника від України — Вєрку Сердючку. Шквал емоційних “за” і “проти” фактично поділили Україну навпіл. Проте, здається, негативні закиди проти відомої провідниці на конкурсі можуть не справдитись. І підстав на це більш достатньо.

Шоковані спочатку вибором українців фінські фанати доволі швидко просяклись любов`ю до нашої Вєрки і вже починають називати її пісню “Danzing” хітом року. Як повідомляє видання “Кореспондент.net”, коли фіни чують запитання “Ну, як вам представник від України?”, їхні обличчя тут же розпливаються в усмішці. Відповідають, що їм подобається усе: і весела музика, і дурнуватенький текст пісні, і екстравагантний вигляд героя.

У “Євроклубі”, де з перших днів травня розпочалися промо-представлення країн-учасниць, пісню Сердючки замовляють по кілька разів поспіль. У крамницях, як кажуть, з рук продавців видирають значки і сувеніри із зображенням української провідниці, а її фото заполонили обкладинки фінських журналів. Тож, як бачимо, шанси взяти Європу епатажем у нашого Андрія Данилка доволі великі і зовсім не примарні.

Щоправда, не лише Вєрка має намір таким методом “брати” Європу. Так, наприклад, довкола шведської пісні “Vampires are alive” (“Вампіри живі”) розгорілися гарячі дискусії релігійного характеру. На думку противників пісні, в її тексті “недооцінюються пекло і сатана”, а також звучить проповідь суїциду. А от ізраїльська група “Teapacks” могла навіть бути виключеною зі списку учасників конкурсу. Її пісню “Push the button” (“Натисни на кнопку”) розцінили як приховану атаку на президента Ірану. Проте після довгих перемовин музикантів з організаторами конкурсу конфлікт вдалося вирішити.

Нагадаємо, що “Євробачення-2007” відбудеться на закритій спортивно-концертній сцені “Хартвал Арена”, що розташована на околиці Хельсінкі. Півфінал конкурсу відбудеться 10 травня, а фінал — 12 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *