Прощавай, зброє!

Володимир ТРИНКІН, “Україна і час”

|

Протягом чотирьох місяців цього року правоохоронці області виявили 90 фактів незаконного обігу зброї та вилучили 10 обрізів мисливських рушниць, 8 карабінів та гвинтівок, 9 пістолетів та револьверів, 2 гранати та 10 одиниць саморобної або переробленої зброї.

Увесь цей “скарб” до рук міліціонерів потрапив під час проведення операції “Зброя-вибухівка”. Підбиваючи підсумки операції, начальник обласної міліції Михайло Цимбалюк зауважив, що весь конфіскат злочинці використовували на ділі. Скажімо, два пістолети працівники управління кримінального розшуку вилучили після розкриття минулорічного розбійного нападу на інкасаторів банку “Надра”. Ще один пістолет — системи “Наган” — їм дістався від чоловіків, які нещодавно пробували пограбувати каси попереднього продажу авіаквитків. А от 30 квітня правоохоронці в одній із квартир натрапили на справжнісінький арсенал. Власник помешкання не тільки зберігав 4 револьвери, набої, стволи та приклади, а мав верстати, на яких ремонтував, переобладнував зброю та виготовляв для них запчастини.

— Порівняно з минулим роком ми вилучили набагато більше зброї, — каже Михайло Цимбалюк. — І це не пов`язано з покращенням нашої роботи. Зброя у великій кількості зберігається у населення. Люди, на жаль, не поспішають з нею добровільно розлучатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *