Без шансів

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Щось неймовірне коїлося впродовж матчу 25 туру чемпіонату України з футболу у Донецьку.

“Шахтар” приймав ФК “Харків”, воротареві якого Рустаму Худжамову, схоже, з трибун з усіх сил допомагав дідуган Хоттабич. Адже те, що творив у воротах кіпер харків`ян вподовж усього матчу, інакше, як ДИВОМ ТИЖНЯ, не назвеш. На його радість, не підвели і одноклубники з лінії нападу, які втовкли у ворота “Шахтаря” два м`ячі. “Гірники” ж відповідали на це численними атаками і навіть двома пенальті, обидва з яких кіпер “Харкова” відбив, однак таки пропустив гол з добивання після одинадцятиметрового. Та це не завадило гостям втримати перемогу (2:1) і цим самим перетворити шанси “Шахтаря” на чемпіонство на ІЛЮЗІЮ ТИЖНЯ. Адже “динамівці” свій матч проти непростого “Дніпра” виграли 2:0 і тепер на 6 очок випереджають “гірників” у турнірній таблиці.

А тим часом УСПІХУ ТИЖНЯ на футбольних полях досягла збірна України з футболу. Щоправда, пляжного. Наші “пляжники” виграли Кубок Європи. У фіналі українці зустрічалися з головними фаворитами турніру — французами, яких тренує легендарний в минулому футболіст Ерік Кантона. Та це не налякало “синьо-жовтих”, і вони здобули впевнену перемогу у вирішальному матчі — 3:0. До цього українцям підкорилися збірні Італії та Швейцарії. У випадку з італійцями чим не реванш за програш на чемпіонаті світу з традиційного футболу?

Утім, ПЕРШИМ НОМЕРОМ ТИЖНЯ є не Худжамов і не українські “пляжники”, а наш велогонщик Ярослав Попович. Саме він буде першим номером своєї команди “Діскавері ченел” на відомій велогонці “Джиро Італії”, яка стартує 12 травня. За словами, керівництва команди, від Поповича чекають кількох перемог на етапах велогонки, а також сподіваються на те, що Ярослав захопить майку лідера і кататиметься у ній якомога довше. Нагадаємо, що раніше першим номером “Діскавері” був легендарний Ленс Армстронґ. Також слід зазначити, що у 2003 році на “Джиро Італії” Попович посів третє місце, а от найкращий результат серед українців у цих перегонах на рік пізніше продемонстрував Сергій Гончар, ставши другим.

Не можна не згадати і про ЧЕМПІОНОК ТИЖНЯ. Ними стали баскетболістки дніпропетровського “Дніпра”, які вперше у своїй історії виявилися найсильнішим жіночим баскетбольним клубом України. Дніпропетровки у фінальній серії перемогли запорізьку “Козачку-ЗАлК”. Один матч завершився з рахунком 72:63, а другий — 76:72.

Та завершити доведеться на мінорній ноті. А саме на ПРОВАЛІ ТИЖНЯ, яким неприємно вразили уболівальників хокеїсти збірної України на чемпіонаті світу в Москві. Поступившись австрійцям 4:8, українська збірна вилетіла зі світової хокейної еліти і вперше за дев`ять років гратиме не у вищому, а у першому дивізіоні світового хокею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *