Микола Пшевлоцький, начальник обласного управління земельних ресурсів: "Органи земельних ресурсів матимуть багато роботи перед "Євро-2012"

|

«Готуючись до «Євро-2012», нам потрібно насамперед подолати процедурні труднощі. Зараз інвестору для того, щоб оформити документи на будівництво готелю потрібно витратити від 1,5 до 2 років. Йому потрібно отримати дозвіл на виготовлення проектну відведення земельної ділянки, провести узгодження в службах, подати його на експертизу і в органи місцевого самоврядування на затвердження. Потім йде робочий проект, експертиза й отримання дозволу на будівництво. Тобто процедура надто затягується.

Ми у своєму управлінні вже готуємося до того, щоби створити окрему посаду заступника начальника, який би курував питання, пов ’ язані з чемпіонатом Європи.

Під час підготовки до проведення «Євро-2012» органам земельних ресурсів даватимуть дуже серйозні завдання стосовно створення передумов для розвитку інфраструктури. Це відведення землі під стадіон, на що треба кілька десятків гектарів землі, під різні спортивні споруди, це забезпечення створення транспортної інфраструктури, окремо розглядають аеропорт, це і прикордонна інфраструктура, збільшення кількості переходів, розвиток придорожнього сервісу, готелів.

Я думаю, що до потреб «Євро-2012» доцільно було б адаптувати наші регіональні, але водночас масштабні інвестиційні проекти. Для прикладу, можна було б опрацювати питання, щоб створити рекреаційну зону в межах Яворівсьокого водоймища».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *