Святкова халява

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Львівська міська рада безкоштовно годуватиме львів’ян на День міста, щоправда, лише малозабезпечених.

У неділю, 6 травня, о 10 годині у дворику Ратуші працівники управління соціального захисту Львівської міської ради організовують благодійний сніданок для найменш забезпечених львів`ян. Поснідати на халяву зможуть 300 осіб, яких запросили чиновники. Окрім малозабезпечених, під час благодійного сніданку будуть присутні також представники міської ради, зокрема, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

На день раніше, 5 травня, о 22 годині усі охочі зможуть безкоштовно піти в кіно, яке показуватимуть під Ратушею. Спеціально до Дня міста на площі Ринок проходитиме фестиваль «Місто+Небо+Кіно». Тут транслюватимуть українські та європейські короткометражні стрічки, комедії, фільми-переможці кінофестивалів та фільми-учасники головних кінематографічних форумів. Усі стрічки дублюватимуть українською мовою. Такий фестиваль у Львові відбудеться вперше.

Також у суботу у Львові відбудеться міський парад, участь в якому візьмуть близько дві тисячі львів’ян. Маршируватимуть містом актори театрів «Воскресіння» та ім. Л. Курбаса, дитячі ансамблі палацу ім. Г. Хоткевича, учасники танцювальних ансамблів Центру творчості дітей та юнацтва «Галичина» та Українського товариства сліпих, а також громадські молодіжні, спортивні та християнські організації міста.

За словами координатора проекту «Парад міста» Тараса Шиха, участь у параді можуть взяти усі, хто зголосився, а активних установ виявилось майже дві тисячі.

Парад пройде від готелю «Жорж» до пам’ятника Т. Шевченку, а від нього – до площі Ринок. Завершиться святкова хода підняттям прапора Львова на Ратуші, – повідомляє прес-служба ЛМР.

Згідно із розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового, громадський транспорт у ніч із 5 на 6 травня працюватиме до першої години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *