У Львові — “золоті” жінки?

Ярослав БІЛЯЧ, «Ратуша»

|

Львівські гандболістки продовжують боротьбу за чемпіонство, маючи непогані шанси нарешті перервати гегемонію запо­різького “Мотора” у чемпіонаті країни.

Адже сезон у жіночій гандбольній суперлізі продовжиться принаймні до третьої декади травня. Це з’ясувалося після завершення ігор тринадцятого туру чемпіонату між „Галичанкою” і „Мотором”. Після невтішної поразки в перший день — 27:33 (15:16) на рідному майданчику наступного львів’янки створили справжнє диво, покаравши за самовпевненість дванадцятиразового чемпіона України — 32:26 (15:11)! І тепер боротьбу за золоті нагороди національної першості перша і друга команди змагань продовжать в плей-оф. Якщо, звичайно, вони не втратять очок у матчах із іншими клубами країни, що, зрештою, мало ймовірно.

Після вдалого результату головний наставник “Галичанки” Валерія Тищенко була задоволена діями своєї команди: “Після першої гри я зайшла в роздягальню, заспокоїла дівчат і подякувала їм, попри поразку! Команда була налаштована на перемогу і це було помітно. Але дівчата перегоріли, не впоралися з психологічним тиском. Уночі я переглядала запис матчу, а вранці на спе­ціальній дошці з допомогою фішок з’ясувала з гравцями помилки. Отож, ми з допомогою молодості й амбітності переграли титулований “Мотор” у другому поєдинку”.

“Наша команда у другому поєдинку погано зіграла. “Галичанка” навпаки провела один із кращих своїх матчів у сезоні. У нас в команді багато вікових гравців, вони втомилися, а на додаток, напевно, ще й розслабилися після перемоги в першому матчі. Десь нам не пощастило, що ніяк не применшує заслуг “Галичанки”. Відчувається, що львівська команда зараз на підйомі”, — заявив в.о. головного тренера ГК “Мотор” Сергій Польской. За словами наставника, на львівську команду чекає велике майбутнє. “Безумовно, ми з таким станом справ не миритимемося і зробимо все, щоб в найближчих матчах захистити своє чемпіонство”, — додав він.

Перша гра плей-оф, згідно з регламентом, відбудеться 12 травня у Львові (перед цим галичанки ще відвідають херсонську „Дніпрянку”). Матч-відповідь, а за умов нічийного рахунку в зустрічах 1:1, і вирішальна гра, відбудуться 17 — 19 травня в Запоріжжі, повідомляє прес-служба СК “Галичанка”.

Нагадаємо, згідно з регламентом чемпіонату, ігри за чемпіонство проводять між першою та другою командами за підсумками регулярних змагань, якщо різниця в очках становить 5 і менше пунктів. Матчі плей-оф проводять до двох перемог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *