День Львова – для львів’ян

Наталка КИСІЛЬ, “Україна і час”

|

П ротягом суботи-неділі, 5-6 травня, львів`яни святкуватимуть День міста. Цьогорічна програма заходів, як запевняють у міськраді, розроблена так, щоби свято було цікаве насамперед місцевим мешканцям.

Торік, нагадаємо, після відзначення 750-ї річниці Львова мерія отримала чимало закидів щодо того, що “свято було для кого завгодно, тільки не для самих львів`ян”. Цьогоріч День міста обіцяють зробити “львівським”.

За традицією, різноманітні дійства та атракції відбуватимуться в кількох “епіцентрах”: на площах Ринок і Міцкевича, проспекті Свободи, вулиці Валовій, у Шевченківському гаї, парку імені Богдана Хмельницького, на майданчику біля Порохової вежі. Розпочнеться марафон заходів святковим парадом на проспекті Свободи. Після цього над Ратушею піднімуть прапор. Водночас із цим на львів`ян чекатиме дефіле духових оркестрів.

Тим часом на вулиці Валовій Музеї ідей уже відкрився (з 1 травня) Третій ярмарок-фестини “Львів — столиця ремесел”, де презентують вироби народних майстрів.

Концертів за участі українських виконавців упродовж наступних вихідних буде кілька: на площі перед монументом Слави (5 травня, 18.00-22.00), який завершиться салютом; у парку імені Богдана Хмельницького (5 травня, 15.00- 22.00); внутрішнє подвір`я ратуші (6 травня, 16.00), у Будинку органної та камерної музики (6 травня, 17.00.), у Шевченківському гаї (6 травня, 13.00-15.00), на майданчику біля кінотеатру імені Олександра Довженка (6 травня, 19.00-22.00) та інші.

У неділю в центральному парку культури імені Богдана Хмельницького організують “Молодіжний гайд-парк”. За словами начальника управління сім`ї, молоді та спорту міськради Юрія Наконечного, у “Гайд-парку” передбачено багато різноманітних заходів для молоді. Зокрема, з 10 до 22 години — показові виступи бойового гопака, змагання дітей з туристичної техніки, фестиваль графіті на малюнок панорами Львова, діджей-майданчик, концерт молодіжних християнських гуртів, виступи молодих виконавців патріотичної музики, пластове таборове містечко.

Упродовж усієї суботи у Парку культури й відпочинку та неділі на площі Міцкевича можна буде поспостерігати за показовими стрибками на батуті. Заплановано й чимало інших спортивних заходів (матч з баскетболу БК “Львівська Політехніка-Галичина”(Львів) — “Пульсар” (Рівне) у Палаці спорту “Будівельник”, атракціон “Болдерігнг” (скелелазіння) в СК “Медик”, змагання львівських мушкетерів на площі Галицькій, матч з футболу “Карпати” (Львів) — “Сталь” (Алчевськ), міжнародний турнір з футболу: ветерани “Карпат” і “Полонії” (Польща) та багато іншого. Обирайте, кому що до вподоби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *