Фарба для влади

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Представники ГП “Опора” нещодавно обмалювали ями на дорогах фарбою жовтого кольору. Таку акцію вони організували для того, щоби привернути увагу влади до незадовільного стану доріг.

Адже “викачування” з кишень водіїв і бюджету коштів на ямковий ремонт з року в рік негативної ситуації не поліпшує. Якщо так триватиме й далі, то про яке Євро-2012 може йтися? Кореспондентка “УіЧ” вирішила з`ясувати, як львівська влада реагуватиме на дії “опорівців”.

Голова виконкому Львівської обласної організації ГП “Пора” Володимир Маліновський розповів, що влада ігнорувала їхні прохання відремонтувати ями. “Чільники Ратуші запевняли, що магістралі відремонтовано і що ям вони не бачать. Для того, щоби вони їх побачили, ми провели акцію. Надалі вказуватимемо на недоліки їхньої роботи. Акція дала користь. Яскрава жовта фарба попереджала водіїв про перешкоди на дорогах”.

Акцію провели в усіх районах Львова, де є асфальтове покриття. Зокрема, найбільше ям “опорівці” виявили на вулицях Городоцькій, Топольній, Шевченка, Липинського, Хмельницького. Перелік найбільш аварійних доріг вони подали в офіційному листі до міського голови Львова Андрія Садового та голів районних адміністрацій.

Письмової відповіді на лист-критику члени ГП “Пора” не отримали. Однак на вулиці Липинського ями поремонтували одразу.

Пан Маліновський наголосив, що міська влада повинна працювати над капітальним ремонтом доріг, щоби не розчарувати футбольних керманичів Європи.

“Звичайно, що краще зробити капремонт, ніж щороку виділяти кошти на ямковий, — визнає начальник відділу капітального ремонту доріг управління інженерного господарства міськради Михайло Вантух. — Проблема в тому, що у Львові немає можливості перекрити рух на багатьох вулицях. Тоді на певних дорогах буде транспортне навантаження. Тому ми мусимо ремонтувати ями на дорогах вибірково”.

За його словами, у мерії ще не обговорювали жодних планів ремонту доріг до Євро-2012. Натомість уже складено графік ліквідування ям, які зазначили у листі активісти ГП “Пора”.

Довідка

Загальна довжина львівських доріг разом з внутрішньоквартальними становить понад 1000 погонних кілометрів, з них 580 погонних кілометрів — дороги з інтенсивним рухом транспорту. Площа доріг — 4,5 мільйона квадратних метрів. Загалом у Львові — 1270 вулиць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *