Євген Шмаков: "Мене з "Карпат" не виганяли"

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Після відставки Олександра Іщенка з поста головного тренера “Карпати” повідомили, що розривають контракт із півзахисником та віце-капітаном команди Євгеном Шмаковим.

Як зазначено в офіційному повідомленні футбольного клубу, “через незадовільну гру футболіста”. “УіЧ” вирішила поцікавитися у самого Євгена, як це відбулося, як він відреагував на таку новину і що планує робити далі.

Розійшлися без образ

— Хто, коли і як вам повідомив про те, що “Карпати” з вами розривають контракт?

— Насамперед хочу все точно означити. Це не було одностороннє розривання контракту з боку клубу, це було спільне рішення — моє і керівництва. Так би мовити, за обопільною згодою. Однак почесний президент клубу Петро Димінський чомусь перед усією командою сказав, що це клуб розриває зі мною контракт…

— Через що саме ви хотіли розірвати контракт з “Карпатами”?

— Переді мною не виконували всіх умов контракту. Навіщо далі грати за контрактом, умов якого не виконують? Зокрема, це стосується фінансового аспекту. З цим проблеми почалися з початку року. Про це знав і мій агент Шандор Варга. Він казав керівництву клубу: якщо ситуація не виправиться, ми наполягатимемо на розірванні контракту. Я ж на це не зважав, а сумлінно виконував свою роботу як футболіст. Тому не слід це розцінювати так, що мене вигнали з клубу. До речі, в мене з усіма хлопцями і керівництвом залишилися нормальні стосунки, ми розійшлися без образ. Принаймні ні на кого з “Карпат” жодних образ не маю, вдячний команді, де я виріс як футболіст.

— На те, що ви розійшлися з “Карпатами”, невиразний матч проти “Таврії” якось вплинув?

— Важко сказати однозначно. Мабуть, більше вплинуло те, що звільнили головного тренера Олександра Іщенка. Адже він мене раніше просив, щоб я не виносив на поверхню цю непросту ситуацію, яка у мене склалася у “Карпатах”, щоб не було зайвої напруги у колективі, якихось скандалів, і я цього не робив. Але, як відомо, рано чи пізно все таємне стає явним, ось і цього разу все вилізло на поверхню.

— До речі, ви погоджуєтеся з відставкою Олександра Іщенка?

— Абсолютно не погоджуюся. Такі дії керівництва клубу мені зовсім не зрозумілі. Адже Іщенко — професіонал, хороший тренер, який мав добрі стосунки з усіма футболістами, команда непогано виступала, за короткий термін йому вдалося налагодити гру колективу. Не знаю, чим керувався Петро Димінський, вирішуючи долю Олександра Іщенка. Я читав в одному з інтерв`ю, що завдання перед тренером на сезон — потрапляння до першої десятки. Він його виконував — аж тут відставка. Не можу цього пояснити. Хоча, зрештою, це не перше незрозуміле рішення щодо звільнення тренера у “Карпатах”.

У букмекерських конторах на “Карпати” не ставив

— Ви особисто як оцінюєте свою гру у другому колі нинішнього чемпіонату?

— Коли в команді є не зовсім добра атмосфера, зокрема коли у тебе напружені стосунки з президентом клубу, то якоїсь супергри очікувати годі. Можу сказати лише те, що я віддавався грі сповна і щоразу намагався зіграти якнайкраще. Можливо, від мене очікували забитих голів, та для мене є головним грати на команду і допомагати їй досягати результату, а не обов`язково самому забивати голи.

— Що ви можете сказати про те, що на різних футбольних форумах часто писали, що бачили вас то у нічних клубах, то у букмекерських конторах?

— Такі заклади аж так часто не відвідую, як про це пишуть в Інтернеті. Зрештою, може мене просто плутають з кимось. У нічний клуб можу піти хіба що тоді, коли є якась урочиста нагода, наприклад день народження когось із друзів. Просто піти, поспілкуватися. Не бачу в цьому нічого кримінального. Адже я молода людина, а не лише футболіст, тож хочеться, щоби було що згодом згадати. У букмекерські контори час від часу заходжу, полюбляю поставити ставку на ту чи іншу спортивну подію. Однак на матчі за участі “Карпат” ніколи жодних ставок не робив, оскільки допускав, що це може вплинути якось на мою гру.

— Як бачите свою подальшу кар`єру?

— Сьогодні є певні варіанти, але наразі про них не хочу говорити. Скажу, коли точно визначусь, де продовжуватиму свою кар`єру. Це однозначно має бути клуб з амбітними завданнями, рівня, не нижчого від “Карпат”, адже лише в ньому я зможу прогресувати. Зважаючи на те, що мій агент Шандор Варга працює не лише в Україні, можливо, що гратиму десь за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *