Прокурорам підкинули роботу

Ірина СМЕРТИГА, „Новий Погляд”

|

Законність продажу „Львівприладу” вивчатиме прокуратура. Голова ЛОДА Петро Олійник повідомив, що обласна адміністрація має намір передати у прокуратуру документи щодо продажу заводу.

На думку пана Олійника, продаж „Львівприладу” є прикладом відновлення корумпованих схем у приватизації. „Цей завод продали в сім разів дешевше, аніж мали б продати”, – цитує чільника області інтернет-видання „Львівський портал”.

Нагадаємо, що аукціон із продажу „Львівприладу” відбувся наприкінці березня. Переможцем аукціону стала харківська фірма „Північ ЛТД”, яка придбала підприємство за стартовою ціною – 16,8 млн грн. Як підготовка до аукціону, так і сам аукціон супроводжувався скандалом. Напередодні проведення конкурсу депутати облради заявили про те, що регіональне відділення Фонду держмайна проводить відбір учасників непрозоро. Обурення депутатів викликав той факт, що до аукціону допустили лише дві компанії з шести, які мали намір поборотися за завод. Керівник регіонального відділення ФДМУ Наталія Горлач запевняла, що передприватизаційна підготовка підприємства і сам аукціон відбувалися цілком прозоро, а компанії, яких не допустили до участі в аукціоні, просто не відповідали вимогам до потенційних учасників конкурсу. Фактично аукціон опинився під загрозою зриву, оскільки компанії, яких не допустили до участі в аукціоні, звернулися в суд, який прийняв рішення призупинити приватизаційний процес на „Львівприладі”.

Пані Горлач заявила, що створений навколо аукціону з продажу „Львівприладу” ажіотаж завадив продати підприємство за вищою ціною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *