Мешканки Перемишлянщини народжуватимуть удома

Наталка ТАРАСОВА, “Україна і час”

|

Донедавна пологове відділення Перемишлянської районної лікарні на Львівщині було більмом на оці обласної медицини. Про стан породільні із жахом згадує не тільки його медперсонал, а й жінки, котрі зважалися там народжувати.

Темні палати, вогкі стіни, що не бачили ремонту понад 20 років, відсутність води наводили страх на майбутніх матерів. Останніх скеровували на пологи до Бібрки чи Львова. Навряд чи найближчими роками вдалося б відремонтувати лікарню, хоча обіцянок було чимало, наприклад від народного обранця Олега Тягнибока. Та нічого спільного з ділом ці слова не мали.

Кілька місяців тому на прохання міського голови Перемишлян Петра Бучка відгукнулися народний депутат України Петро Писарчук та ТВК “Південний”, який очолює Степан Сай. За короткий час відділення добротно відремонтували, а цього тижня урочисто відкрили. Тепер у комфорті і затишку тут можуть народжувати до 20 жінок. Є надія, що медики постійно матимуть роботу, адже показники народжуваності у Перемишлянському районі оптимістичні: за перший квартал 2007 року народилося на 38 дітей більше, ніж за аналогічний період 2006-го.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *