Опозиція готова повернутися

Мирослав ГРЕДІЛЬ, “Україна і час”

|

Уже є очевидним той факт, що незалежно від того, на чию користь буде юридичний “вирок” Конституційного Суду, опонентам все ж доведеться сідати за круглий стіл і шукати політичну формулу вирішення конфлікту.

Найбільшу активність, як і належить, у пошуку компромісу сьогодні проявляють дві ключові фігури країни, через харизми яких уже три роки триває перманентне протистояння у країні.

Ось і у понеділок Президент та прем`єр-міністр знову мали рандеву. А ось про що конкретно вони гомоніли між собою, на жаль, так і залишається таємницею. Судячи з меседжів політиків з їхніх таборів, два Віктори таки хочуть знайти політичний компроміс. Про це свідчать хоча б заяви юристів із президентської команди, котрі після слів Ющенка про те, що він готовий за певних домовленостей перенести дострокові вибори, раптом почали обґрунтовувати хід Президента. Правники в унісон своєму патрону прозріли і почали заявляти, що призупинення указу Президента — справа цілком легітимна. Більше того, вони переконані: якщо тезки домовляться, “нашоукраїнці” і “бютівці” готові знову сісти “за парти”, щоб узаконити “мирні угоди”.

Представник Президента у парламенті Юрій Ключковський теж вважає, що Президент може легітимно вийти із ситуації, видавши “на-гора” новий акт, який автоматично призупиняє чинність попереднього. Юрій Богданович також не виключає, що в разі виникнення необхідності узаконити політичні домовленості опозиційні депутати можуть повернутися до сесійного залу. На його думку, все залежить від того, яким змістом будуть наповнені політичні компроміси. Депутат припускає й інший сюжет розвитку подій, коли коаліція до їхнього повернення скасовує цілий ряд актів, прийнятих після 2 квітня, бо, на його думку, міра їх легітимності викликає сумнів. У такому разі опозиція теж готова повернутися на робочі місця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *