Кулемет, захований у стрісі

Володимир ТРИНКІН, “Україна і час”

|

Кожних півроку міліція проводить операцію “Зброя-вибухівка” і щоразу виявляє все нові і нові арсенали. Складається враження, що львів`яни без гвинтівок, пістолетів, набоїв просто не уявляють свого життя.

І що цікаво, зброю у себе в помешканні зберігають не лише чоловіки, які служили у війську і принаймні знають, як з нею обходитися, а й представниці слабкої статі. І то вже не репродуктивного віку.

19 квітня під час санкціонованого обшуку будинку 61-річної пенсіонерки, що мешкає в одному із сіл Золочівського району, правоохоронці вилучили 62 набої калібру 7,62 мм, один штик-ніж і ствол гвинтівки із змонтованим ударно-спусковим механізмом та затвором. Тепер міліціонери з`ясовують, кому належало це “добро” і яким чином воно потрапило до жінки.

Схожий арсенал зброї під час операції виявили й вилучили працівники Червоноградського МРВ. У помешканні 35-річного механізатора, мешканця Сокальського району, їм до рук потрапили комбінована двоствольна рушниця, газовий пістолет калібру 8 мм, мисливська рушниця 12 калібру, мисливська одноствольна рушниця калібру 12 мм, кілька десятків набоїв, штик-ніж та два мисливські ножі.

А от у львів`янина Б. зброю вилучили не в помешканні, а у рейсовому автобусі “Люблін — Львів”. На пункті пропуску “Рава-Руська” собака, на кличку Рекс, виявив у багажному відділенні транспортного засобу щось підозріле і подав сигнал своєму господареві. У ході ретельного обшуку прикордонники знайшли у двох сумках дві пневматичні гвинтівки фірми “Norconia” калібру 5,6 мм.

— Операція “Зброя-вибухівка” триватиме до кінця квітня, тож поки що зарано говорити про якісь конкретні результати, — каже Денис Харчук, керівник ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. — Загалом зброя потрапляє до громадян різними шляхами. Дехто її виготовляє, хтось купує, а чимало зброї залишилося з часів Другої світової війни. Однак львів`яни повинні пам`ятати, що її зберігання і продаж — незаконні. Тож тих осіб, які не поспішають розлучатися зі зброю під час добровільної здачі, можуть притягнути до кримінальної відповідальності”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *