З медалями і рекордами

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Про головну подію минулого спортивного тижня скромно промовчимо. Про неї і так уже чимало сказано. Втім, разом з визначенням господаря Євро-2012 було ще чимало цікавинок у спортивному житті.

Так, ЧЕМПІОНОМ ТИЖНЯ став Василь Федоришин, який приніс українській збірній єдине золото на чемпіонаті Європи з вільної боротьби, що завершився у Болгарії. Таким чином, з цих європейських змагань українська команда не повернулася без нагороди найвищої проби. А сам Василь вже вдруге став переможцем європейської першості. Цікаво, що перший успіх він святкував у тій же Болгарії два роки тому. Загалом збірна України привезла три медалі. До “золота” Федоришина ще два срібла додали Тарас Данько і Сергій Прядун.

Не менш ефектно виступила і РЕКОРДСМЕНКА ТИЖНЯ — українська важкоатлетка Ольга Коробка, яка не лише стала переможницею чемпіонату Європи, а й, піднявши у сумі 293 кг, оформила рекорд Європи у ривку, що був непохитним цілих сім років. Тепер завдяки українці він становить 133 кг. Отже, сьогодні Коробка є володаркою обох рекордів — і у ривку, і у поштовху (164 кг), а чемпіонкою Європи наша богатирка стала вдруге поспіль. Бронзу з чемпіонату Європи привезла інша українка — Юлія Довгаль.

А тим часом про доволі цікаву ІДЕЮ ТИЖНЯ оголосив президент Міжнародної хокейної федерації Рене Фазель. На робочому засіданні у Цюриху він повідомив про створення у Європі хокейної Ліги чемпіонів, переможець якої щороку гратиме з переможцем Кубка Стенлі суперфінальний матч за звання найсильнішого клубу у світі. Представники Міжнародної федерації хокею запевняють, що вже розроблено формат турніру, а також гарантують спонсорську підтримку змагань, призовий фонд яких сягає 10 мільйонів євро. Ліга чемпіонів стартує із сезону 2008-2009 років, а отже, переможець чемпіонату України 2007-2008 років стане її учасником. Представник нашої держави гратиме в першому груповому раунді в одній із шести груп. А переможці груп проведуть матчі з віце-чемпіонами країн, які посідають у світовому рейтингу місця з 1 по 6. Потім шість переможців другого раунду змагатимуться з чемпіонами країн першої рейтингової шістки.

На тлі таких приємних новин, звичайно, завжди знайдеться ложка дьогтю. Нею є РОЗЧАРУВАННЯ ТИЖНЯ, а саме домашня поразка “Карпат” від принципового суперника “Таврії” — 0:2. Причому обидва голи сімферопольці забили ще у першому таймі. “Карпатівці” ж на це нічим не відповіли і тепер відстають від “Таврії” на три очки, посідаючи шосте місце у турнірній таблиці. І це притому, що гравці “Таврії” минулого тижня провели ще виснажливий кубковий поєдинок проти “Шахтаря”, в якому зуміли відстояти нічию. Соромно, панове “карпатівці”, має бути…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *