"Заразний" приклад

Андрій БОЙКО, “Україна і час”

|

Україна претендуватиме на проведення чемпіонатів Європи з гандболу та баскетболу.

Перемога України та Польщі у боротьбі за право проводити чемпіонат Європи з футболу 2012 року активізувала баскетбольних і гандбольних чільників. Раніше вони доволі кволо заявляли про проведення у нашій країні європейських змагань з цих видів, мабуть, самі не вірячи у таку можливість.

Тепер же після вдалого прикладу футболістів вирішили: “А чому б і нам серйозно не підійти до цієї справи і не вибороти для України таке право?” Сказано — зроблено. Наразі лише гандболістами. Українська та польська федерації гандболу подали заявку на проведення чемпіонату Європи того ж таки 2012 року серед жіночих команд в Україні та Польщі. Нашими конкурентами є німці, серби та голландці.

У баскетболістів до подання заявки ще справа не дійшла, адже тут йдеться про чемпіонат Європи 2013 року, а головним натхненником ідеї виступає Олександр Волков. Можна згадати успішний досвід Волкова, коли він переконав функціонерів з ФІБА, що господарем “Фіналу чотирьох” Євроліги має стати Київ. Столиця України отримала таке право, втім, турнір, на жаль, так і не відбувся, через проведення Євробачення. Однак цей фактор свідчить про високий авторитет Волкова у ФІБА, членом виконкому якого він є.

До слова, незабаром у Києві розпочнеться будівництво сучасного спортивного залу, ініціатором якого є баскетбольний клуб “Київ”, а отже, Волков. Крім того, Олександр Волков обговорить із Григорієм Суркісом можливість спільного будівництва деяких спортивних об`єктів, які б могли приймати як футбольні матчі, так і баскетбольні, а також поєдинки інших ігрових видів спорту.

Не слід забувати і про те, що у Львові спонсор гандбольного клубу “Галичанка” — холдинг “Росан” — заявив про намір спорудити сучасний спорткомплекс і навіть представив проект цієї будівлі. Втім, наразі землю під таке будівництво міська влада ще не виділила. І коли вона це зробить (та й чи зробить взагалі) — наразі, на жаль, невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *