Наталка Федорович, начальниця управління соціального захисту ЛМР: «Вирішити проблеми чорнобильців без допомоги держави неможливо»

|

«Те, що робило місто для чорнобильців дотепер, полягало у виплатах, які були можливі за рахунок державного бюджету. Щодо санаторно-курортного лікування, то місцеве самоврядування є заручником законодавства, яке є популістським. Видатки на санаторно-курортне лікування здійснюються лише з державного бюджету, і органи місцевого самоврядування не мають права закладати статті на це.

Те, що може зробити місто, і що воно робить, є оздоровлення дітей у період канікул через управління освіти.

На жаль, мусимо констатувати, що проблема чорнобильців є настільки серйозною, що без належної уваги з боку держави вирішити її неможливо.

Ми ж зі свого боку усвідомлюємо, що не лише матеріальні компенсації є важливою складовою соціальної допомоги. Тому ми починаємо працювати над черговою міською програмою. Ми тільки почали роботу, тому я не можу сказати, якою вона буде. Зазначу, що важливою складовою будуть адаптаційні програми для тих, хто виїхав із зони відчуження і не може повернутися в ті місця, де народився».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *