Всеволод Смеречинський, голова ЛОО «Союз Чорнобиль України»: «Львів настільки бідний, що не може допомогти чорнобильцям»

|

«Упродовж 16 років незалежності України у нас не було контакту з міською владою. Жоден мер не вважав за потрібне вникати в суть чорнобильської проблеми.

Які у нас проблеми? Насамперед проблеми зі здоров ’ ям. Понад 700 жителів області вже помело. Торік кожен третій з померлих, помер від онкологічних захворювань, 40% людей померли від серцево-судинних захворювань. Радіація насамперед впливає на нервову систему і все, що пов’язано з нею – порушується система кровообігу, постачання крові до головного мозку.

Чорнобильцям також потрібна і психологічна реабілітація, бо люди зневірені у всьому. Уряд не виділяє коштів – ні на лікування, ні на покращення житлових умов. У міській раді черга з чорнобильці за квартирами сягає 500 осіб. Востаннє потерпілий від трагедії у Чорнобилі отримував квартиру в 1991 році. Незважаючи на те, що всі декларують, що ці люди не обділені державою.

Хочеться просити міську владу, щоб вона відшукувала якісь можливості у бюджеті й допомагала цим категоріям людей. Львів, виявляється, є настільки бідним містом, що не може допомогти чорнобильцям. Хоча такі міста області, як Трускавець, Дрогобич, Моршин, Самбір та Стрий знаходять можливості і допомагають чорнобильцям».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *