Мирослав Сеник, голова ЛОР: «Я задоволений роботою ради, однак іноді політика заважає логічним рішенням»

|

«Ми не готові до того, щоби проводити вибори до органів місцевого самоврядування за пропорційною системою. Більшість депутатів зі 120 – львів ’ яни. У нас розірвані обласна рада і території. Ми повинні функціонувати, як один організм. Це не робить якісно кращою роботу облради. Необхідно переглянути законодавство в частині виборів до органів місцевого самоврядування.

Ми могли би провести, як пілотний проект, у Львівській області прямі вибори тільки сільських, селищних та міських голів – і цього було б достатньо. Тоді районні ради мали би формуватися зі сільських голів відповідної території. Обласну раду тоді би сформували голови районних рад і міських голів. Це би поєднало території з органами місцевого самоврядування.

Ми повинні виконувати господарські, а не політичні функції. Люди, які вирішуватимуть, відповідатимуть за свої рішення. Сьогоднішнє законодавство не сприяє нормальній роботі ради.

Деколи логічним рішенням перешкоджають політичні. Думка депутата мало важить, якщо рішення фракції протилежне. Та ще й закон про імперативний мандат не покращує якість роботи ради.

Я задоволений роботою ради, бо в політично непростий час ми прийняли всі рішення, які треба було прийняти. Ми не ставили перепон соціально-економічному розвиткові нашої області».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *