Віктор Пинзеник, екс-міністр фінансів: «Об’єктивних причин для нестабільності в економіці не існує»

|

Сьогодні макроекономічні показники завдяки роботі, що її проведено в основному в 2005 році, дуже добрі, дуже здорові, тому я не очікую будь-яких речей, які говорили б про неспокій в економіці. Неспокій є тільки в бурхливій уяві нинішнього міністра фінансів.

Об’єктивних причин для нестабільності сьогодні не існує жодних. Я говорив про небезпечну тенденцію зростання боргу держави. Ми зменшили його на 11 млрд, а вони встигли його на 6 млрд збільшити. Це дорога, яка веде до прірви. Але це не означає, що тут прірва, це просто безглузда політика, це сигнал недобрий, але це не означає, що це обов’язково призведе до біди. Просто комусь доведеться потім поправляти ситуацію.

Мені незрозуміло фінансування першочергових видатків. Я побачив, що такі вказівки дали обласним бюджетам. Це нонсенс, бо обласні бюджети перевиконують, надходження більші від плану, тоді виникає запитання: а де ж проблема джерел фінансування? Державний бюджет перевиконали на півтора мільярда гривень за перший квартал. Бюджет іде з профіцитом, про який надзвичайний режим фінансування тоді йдеться? Чому такі заяви лунають? Вони мають одну мету – провокувати певні настрої в суспільстві, що це все відбувається на тлі політичної кризи. Жодних об’єктивних причин для цього не існує. В інших країнах такі заяви закінчилися б для високопосадовців негайною відставкою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *