Ратушу блокували

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Львівські підприємці продовжують вимагати від міської ради припинити демонтаж їхніх кіосків. Учора під час сесії ЛМР бізнесмени заблокували вхід до Ратуші і не пропускали всередину навіть працівників мерії, депутатів та журналістів.

Тому потрапити до будівлі вдалося лише після одинадцятої години, та й то через бічний вхід.

Підприємці наполегливо вимагали розгляду їхнього питання на сесії, бо, за їхніми словами, кіоски чиновники й далі демонтують, хоча ухвала сесії забороняє їм це робити. „Ми вимагаємо негайно припинити демонтувати кіоски, відмовитися від розробки схеми розташування МАФ, видати дозволи на розміщення діючих МАФів та не приймати ніяких рішень щодо МАФ без узгодження з підприємцями”, – зазначив у коментарі журналістам голова ГО „Обєднання підприємців „Місто Лева” Андрій Леньо.

Натомість директор департаменту економічної політики ЛМР Олег Синютка, на брифінгу сказав, що підприємців, напевно, хтось дезінформував. „Спілкуючись із підприємцями, я побачив, що наші погляди збігаються. Ми демонтуємо лише ті кіоски, власники яких не мають жодних документів та встановили їх незаконно. Наша позиція схожа і ми маємо два підходи вирішення проблеми.Один для тих, хто пройшов бюрократичну процедуру, а другий для тих, хто просто поставив кіоск на вільне місце. А сьогоднішнє заворушення влаштували люди, які не мають дозволів та хочуть продовжити свою незаконну діяльність. Сьогодні о 18-й годині ми зустрінемось з підприємцями та спробуємо все залагодити”, – переконував Олег Синютка.

Проте пікетувальники не стали чекати вечора, а перекрили вихід із сесійної зали, закривши двері із зовнішнього боку. Свої дії вони пояснили тим, що щойно отримали інформацію про демонтаж ще одного кіоска, хоча міський голова запевняв, що цього більше не робитимуть. Демонтаж припинили після того, як Олег Синютка передзвонив голові райдержадміністрації.

Ввечері ініціативна група підприємців, які незадоволені рішенням виконкому Львівської міськради про демонтаж яток та про певні обмеження щодо продажу пива та тютюну в кіосках, зустрілися із заступником міського голови Львова, директором економічного департаменту Олегом Синюткою та головами районних адміністрацій. Пан Синютка пообіцяв вирішити проблему відключення світла у МАФ, а демонтуватимуть лише ті кіоски, на яких немає жодних документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *