«Не має значення, якою мовою співає людина»

Розмовляла Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Відома українська співачка про свій перший російськомовний альбом та творчі плани на майбутнє.

Наталію Бучинську більшість знає за піснями «Дівчина-весна» та «Моя Україна». М айор внутрішніх військ України , протягом семи років працювала помічник ом начальника Ансамблю МВС України . Два роки роки тому народна артистка України вирішила розпочати новий етап у житті та «піти у вільне плавання». 14 квітня у Львові відбувся сольний концерт співачки, а днями світ побачить її перший російськомовний альбом. Про свої творчі плани Наталія Бучинська розповіла в ексклюзивному інтерв ’ ю «Погляду».

Ви народилися у Львові, а от із концертами у місто приїжджаєте рідко.

Такий сольний концерт «на живо», у повному складі з музикантами та з величезним балетним колективом із 12 осіб важко організувати. Окрім того, концерт пройшов без декорацій і їх ми візьмемо у тур по Україні. Я до Львова раніше приїжджала з півгодинною чи сорокахвилинною програмою, а до сольного концерту ми готувались. У Львові я вирішила виступити перед початком свого гастрольного туру містами України. Концерт був приурочений 15-річчю радіо «Львівська хвиля» та моєму дню народженню, який теж у квітні.

Розкажіть детальніше про запланований тур

Я не можу сказати більше, але взагалі це та сама концертна програма і з нею я поїду містами України. Фінальний концерт відбудеться у палаці культури «Україна» у Києві.

Цей тур на підтримку нового альбому?

Не можу одразу відкрити усі карти. Це буде перший всеукраїнський тур Наталії Бучинської і це вже подія. Зараз багато ще невідомо, все залежить від того, якою буде політична ситуація в Україні. Я ж не можу робити тур під час передвиборчої кампанії. Взагалі, планую його на жовтень-листопад , тобто до Нового року дуже б хотіла. Почнеться він, скоріш за все, із Західної України. Новий російськомовний альбом, який називається «Душа», ще офіційно не тиражуємо. Я ще маю затвердити дизайн обкладинки, а із запропонованих десяти варіантів мені ще жодний не подобається. Пісням, які увійшли до альбому два роки, зроблений він у стилі кліпу і пісні «Душа».

То коли він приблизно з’явиться?

Я б хотіла, щоб він вийшов вчора (сміється). Але думаю, що найближчими днями ми його завершимо, адже найголовніший матеріал – музичний – вже готовий.

Чому ви вирішили випустити саме російськомовний альбом?

Протягом 12 років я працюю на сцені і ніколи не переставала співати російською мовою. Просто ці пісні не були так широко розрекламовані, люди їх не чули. А на цьому диску їх зробили професіонали, це прекрасні речі. Крім того, я співаю вірменською, французькою, англійською, італійською, іспанською, польською мовами .Для мене мова не є якась перешкода чи окрема точка, на якій я б зупинилася. Не має значення, якою мовою співає людина, головне, щоб це була красива пісня. Я впевнена, що багато людей, які говорять, що треба співати лише по-українськи, також слухають пісні російською. Музика – це щось таке, яке йде зверху до нас. Це наша духовність, культура, виховання. Я завжди кажу, що не той є українцем, хто лише розмовляє по-українськи, а той, хто щось робить для України і прославляє її.

Ви довго працювали в Ансамблі МВС. Що змусило вас покинути його?

Раніше я мала велику кількість концертів як своїх, так і у складі ансамблю, бувало, що мала по вісім концертів на день. Це не було розумно з мого боку, я все-таки людина і втомлююсь. Мій глядач, якому я повинна піднімати настрій і створювати свято, має бачити людину не втомлену, а красиву та енергійну. Звичайно, я не спала на концертах, але мені було важко. Фізично я розривалася і не могла присвятити більше часу для власного вдосконалення. Вже Юрій Рибчинський говорив мені: «Наташа, через рік-два ти станеш підполковником, але перестанеш бути співачкою». Він бачив, як мене це все виснажує.

Ви народилися у Львові, як часто тут буваєте? Маєте тут улюблені місця?

Я народилася на вулиці Театральній, що біля театру Марії Заньковецької. Найбільше люблю гуляти центром, відвідувати кав ’ ярні, просто подобається бути у цьому місті. А приїхати сюди вдається лише на концерти.

Дехто за манерою виконання, репертуаром, зовнішнім виглядом порівнює вас із Таїсією Повалій. Наскільки така схожість відповідає дійсності?

Ну, в принципі, порівняння з кращою співачкою, гарною людиною, красивою жінкою – це добре. Таю Повалій я дуже поважаю, вона мені подобається і ми з нею в хороших стосунках. Але я б не проводила такі паралелі та порівняння, бо не бачу схожості. Хіба те, що обидві білявки та співаємо «на живо». Це більше глядачеві захотілося порівняти і він це зробив. Я нікого не наслідую, я така, яка є, і ніколи не буду іншою. Я завжди буду Наталією Бучинською.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *