Слово іноді має вагу

Інна ГОНЧАРУК, “Україна і час”

|

Обласна рада знайшла винуватців, через яких жінка-інвалід не отримала допомоги.

Голова обласної ради Мирослав Сеник розпорядився організувати розслідування за викладеною у матеріалі “Пропали документи, або Чому клерки облради протирають штани?” інформацією в газеті “Україна і час” (№ 14 за 5 квітня 2007 року). Журналістка тижневика розповіла про неприємний випадок, що стався з інвалідом першої групи Мирославою Орихівською. Нагадаємо, жінка здала в облраду документи на допомогу на ім`я свого симпатика Олега Тягнибока.

Та невдовзі документи пропали, і пані Орихівська не змогла їх розшукати самотужки, хоча неодноразово зверталася як до клерків облради, так і до помічника пана Тягнибока. Коментуючи нам ситуацію, помічник пана Тягнибока та працівник приймальні, де зникли папери, казали, що документи неможливо знайти, а жінці порадили оформляти нові.

Проте після виходу матеріалу “УіЧ” отримала лист-відповідь від прес-служби Львівської облради. У ньому зазначено, що голова Львівської облради доручив провести службове розслідування з цього питання. У результаті документи розшукали — їх 29 березня в облраду принесли представники ВО “Свобода”, очолюваного Олегом Тягнибоком. Після цього було вирішено виділити пані Орихівській 500 гривень допомоги. Залишається сподіватися, що у майбутньому депутати-політики будуть більше приділяти уваги виборцям, ніж політичним баталіям. Тішить, що іноді гострі матеріали у пресі мають вплив на владу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *