"Дуби" у владі

Інна ГОНЧАРУК, “Україна і час”

|

Звернення про прохання припинити вирубку урочища “Корналовичі” (Самбірський район) підписало кілька десятків керівників громадських організацій Львівщини.

Акція відбулася у парку імені Івана Франка у Львові. Свою петицію учасники протесту адресували Президентові Віктору Ющенку, прем`єр-міністрові Віктору Януковичу, міністрові охорони навколишнього середовища Василю Джарті та голові Львівської ОДА Петрові Олійнику.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що вирубка урочища — це знищення одного з останніх дубових пралісів у Європі. Учасники акції переконані, що лише негайний мораторій може змінити ситуацію.

“Ми уже зверталися до прем`єр-міністра Віктора Януковича, — розповідає начальник Служби охорони природи Тимур Бедернічек. — Натомість отримали бюрократичну відписку, мовляв, вирубка в урочищі є законною. Крім того, нам постійно погрожують. А головний лісничий області пан Целень заявив, що подасть на нашу організацію до суду”.

Утім, учасники акції налаштовані рішуче і захищатимуть урочище до останнього. Звернення підписували на імпровізованому столі — на кругляку зі зрубаного дуба, який спеціально привезли з Корналович. Наступним кроком ативістів стане встановлення наметового містечка в урочищі.

До речі, рішення про вирубку дерев в урочищі “Корналовичі” Львівська ОДА прийняла ще у 1999 році. Тоді зі складу природно-заповідного фонду виключили 18 об`єктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *