Садочок - за сім місяців!

Андрій ХОРУНЖАК, “Україна і час”

|

У численних листах і під час телефонних дзвінків до редакції читачі часто просять приділити увагу такій проблемі, як брак дитячих садочків у Львові.

Зокрема, Марія Батюк через газету “УіЧ” запитує у львівської влади: “Чи не мають бажання міські депутати повернути малечі раніше продані за безцінь дитячі садочки?”

Наважимося відповісти: не мають. Хіба що за винятком незначної частини. Більшість натомість дбає про спорудження власних будинків, придбання квартир та авто, бізнес і своїх дітей. Якщо перефразувати митрополита Андрея Шептицького, то влада любить Україну “потоком шумних і галасливих фраз”, а “тихою невтомною працею” турбується про власні інтереси.

Найгірше те, що чиновництво не має бажання й іншим дозволяти споруджувати садки. Наприклад ТзОВ “АЙПІЄ-Л”. Щоправда, керівники підприємства вирішили не чекати на погодження і зобов`язалися за сім (!) місяців звести триповерхову дитячу установу на 100 місць на території ТВК “Південний”. “Початок будівництва — лютий 2007 року, закінчення будівництва — серпень 2007 року”, — написано на табличці, почепленій на корпусі новобудови. Якщо б міська влада була більш прозірливою, совісною, чесною та знайшла спільну мову із львівськими підприємцями, які мають бажання працювати і розбудовувати Львів, місто давно би позбулося багатьох теперішніх проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *