Сюзанна Станік і хабар

Наталка КОШЕЛЬ, “Україна і час”

|

Минулого тижня народний депутат України Руслан Князевич оприлюднив інформацію, нібито знайдену на одному з інтернет-сайтів, про те, що судді Конституційного Суду Сюзанні Станік подарували дві квартири від громадянки Оксани Антоненко.

Такий презент пані Станік начебто отримала за голос проти рішення щодо конституційності указу Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради. Заява нардепа викликала чимале зацікавлення у працівників Служби безпеки України.

І вже в понеділок оприлюднено заяву тимчасового виконувача обов`язків голови СБУ Валентина Наливайченка про те, що СБУ має підтвердження передачі майна майже на 12 мільйонів доларів близькому родичеві судді Станік. Йшлося про квартири і земельні ділянки у Києві та Ялті, кілька іноземних автомобілів й офісне приміщення у центрі столиці, які нібито передані на ім`я 74-річної матері судді Станік.

Одразу потому Генеральна прокуратура взялася до перевірки інформації про одержання хабара. Висновок: інформація неправдива. Натомість радник Президента України Микола Полудьонний вважає заяву Генпрокуратури про недостовірність інформації стосовно того, що суддя Конституційного Суду Сюзанна Станік отримувала нерухомість, дещо поспішною. Натомість прем`єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що події навколо судді Станік — це один із способів тиску на суддю Конституційного Суду. Сама Сюзанна Станік категорично заперечила факт давання хабара.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *