"Я і Львів -- щирі"

Вікторія ДИМОЧКІНА, “Україна і час”

|

“Несу свій хрест” — так називався концерт, присвячений 55-річчю від дня народження заслуженого діяча мистецтв України Степана Галябарди.

Місцем вшанування уродинника стала сцена Національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Гучними оплесками публіка зустріла заслуженого артиста України Мар?яна Шуневича, який розпочав творчий вечір піснею “Я повертаюсь”.

А сам ювіляр подарував глядачам вірш про княже місто Львів, який він написав в останню ніч перед виступом: “О Львове мій, тебе вітаю знову…”

— Любов до України, до жінки — про це мої пісні, — наголосив Степан Галябарда на творчому вечорі.

Сюрпризом для галицької публіки став виступ заслуженого артиста України Олександра Тищенка. Останній на тривалий час зник з екранів телевізорів і концертних майданчиків. До речі, Олександр Тищенко музичну освіту здобув у Львівській консерваторії, про що він нагадав під час концерту.

Привітати Степана Галябарду прибули і львівські співаки: Валерій Кириченко і заслужена артистка України, солістка Львівської опери Любов Качала. Валерій Кириченко виконав пісню “Єдина”, яка є новою у творчій скарбниці Степана Галябарди. Щодо Любові Качали, то у її виконанні прозвучала арія “Пам`яте” з музичного шоу “Роксоляна”.

— Цю тему — долю Роксолани — я довго вистраждовував і виношував, у результаті чого з`явилося це музичне шоу, — розповідає Степан Галябарда. — Врешті, зробив висновок, що українську жінку не переможе жодний турок.

До привітань приєдналися і гості з Буковини: заслужені артисти України, володарі міжнародної премії “Дружба” і найвищої відзнаки Української греко-католицької церкви — “медалі Божої Матері” — Оксана Савчук та Іван Кавацюк. Публіці вони більш відомі під назвою дует “Писанка”. Присутні на концерті із задоволенням підспівували дуету ліричну пісню “Два образи”.

Загальний улюбленець, народний артист України Степан Гіга зачарував усіх своїм співом. У його виконанні прозвучали дві пісні — “Дружині” і “Яворина”. Останню, присвячену пам`яті Назарія Яремчука, зал слухав стоячи.

Натомість твір “Несу свій хрест” у виконанні заслуженої артистки України Алли Кобилянської відлунився у серцях і душах присутніх. Фінальним акордом дійства став виступ народного артиста України Іво Бобула, у виконанні якого прозвучали три пісні. Остання, “На Україну повернусь”, завершила творчий вечір і залишила у пам ?яті глядачів ностальгічний настрій та надію на швидку зустріч з талановитим поетом-піснярем Степаном Галябардою.

— Чому саме у Львові ви святкуєте свій ювілей? — цікавлюся у Степана Галябарди.

— Львів є містом моєї давньої мрії, де б мені хотілося жити і творити. Бо він є українським, інтелігентним, національним центром України. Останній раз я був у Львові з концертом, присвяченим моєму 50-річчю. Нині, коли перебуваю у вашому місті, у мене склалося враження, що приїжджаю сюди духовно наснажитися. Я відчуваю зі Львовом духовну спорідненість, бо ми обидва щирі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *