Петро Олійник, голова ЛОДА: «Це визнання України і українського футболу»

|

«Я хочу привітати всіх громадян України та всіх любителів футболу із великою історичною подією – проведення такого великого форуму, як Чемпіонат Європи із футболу 2012 року в Україні та Польщі.

Це визнання України, визнання її демократичних засад, це визнання українського футболу, визнання результатів збірної України на Чемпіонаті світу 2006 року. Це підкреслює те, що світ бачить Україну європейською державою.

Одночасно це і велика відповідальність. Найвище футбольне керівництво Європи довірило нашим країнам організацію однієї із найбільших подій у світовому спорті. Перед міською та обласною владою стоїть грандіозне завдання. Ми знаємо який шлях пройшла свого часу Португалія, будучи неготовою до проведення Чемпіонату Європи, однак блискуче справившись із своїм завданням.

За час проведення чемпіонату Європи, нас відвідає близько одного мільйона туристів, і ми повинні зустріти їх у європейській країні. Я переконаний, що це компетенція депутатів міської та обласної рад у питаннях будівництва нових готелів, інфраструктури доріг, нового сучасного спортивного комплексу.

Для Львівщини це будуть глобальні інвестиції в інфраструктуру, сферу обслуговування та сервісу. Це підняття іміджу Львівської області, яка буде на устах у всієї європейськості громадськості. Це позиціонування Львівщини як одного із пріоритетних регіонів в України. Я переконаний, що сюди прийдуть великі та відомі компанії, які зроблять багато для розвитку нашого регіону.

Наступного тижня ми зберемо велику нараду з тих питань, які є перед Львівщиною, для того, щоб ми були переможцями у внутрішньоукраїнському конкурсі з організації проведення Чемпіонату Європи 2012 року».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *