Долар завадив Кличку повернутися

|

Минулого тижня з’ясувалося, що повернення у бокс почесного чемпіона світу Віталія Кличка найближчим часом не відбудеться.

Перемовини про бій, що повинен був відбутися у Москві 2 червня між депутатом Київської міської ради і чинним чемпіоном світу за версією WBC Олегом Маскаєвим, завершилися конфузом, і тепер Маскаєв вийде на ринг проти офіційного претендента на титул Самюеля Пітера. Легендарний український боксер на прес-конференції пояснив ситуацію.

Кожна зі сторін, що брали участь у тристоронніх переговорах між командами Віталія Кличка, Олега Маскаєва та Самюеля Пітера, у своїх заявах переконує у своїй правоті, дорікаючи іншим тим, що переговорний процес зірвали інші. Віталій Кличко так прокоментував причини, з яких бій із Маскаєвим не відбудеться: “Мій двобій проти Олега Маскаєва, на який шанувальники боксу в усьому світі очікували із великим нетерпінням, на жаль, не відбудеться. Основна причина припинення переговорного процесу — непомірні фінансові амбіції і Самюеля, і Олега. Через це не можливо знайти компроміс, який міг би задовольнити всіх учасників переговорів.

4 квітня ми отримали повідомлення, в якому один із важливих партнерів переговорного процесу — телеканал НВО — повідомляв, що вісім тижнів, які залишилися до двобою, є неприйнятними для організації телевізійної трансляції поєдинку. Тому керівництво телеканалу прийняло рішення, заявивши про неможливість взяти участь в організації мого двобою проти Олега Маскаєва”.

За словами старшого Кличка, ще ніколи у своїй кар’єрі Маскаєв і Пітер не заробляли таких коштів за проведення поєдинків, які воліли отримати лише в якості відступних. “Гроші, які вони хотіли отримати за відмову від першочергового права на титульний бій, могли стати найбільшими в історії професійного боксу відступними. Для Маскаєва гонорар за бій зі мною також міг стати найбільшим у його кар’єрі. Їх великі амбіції і запити спричинили те, що фінансування бою стало неможливим, зокрема й через відмову продовжувати перемовини американським телеканалом. Жадібний платить двічі. Тепер я можу їм лише побажати, щоб сума гонорару для обох боксерів становила бодай ту, яка становила відступні одного Пітера — 3 млн доларів”, — зазначив боксер.

Водночас промоутер Маскаєва Денніс Раппапорт заявив про те, що Кличко, нібито, відмовився від проведення двобою. Ці слова, як каже почесний чемпіон, є не­обґрунтованими. “Я повторюю, що основною метою продовження моєї спортивної кар’єри було і залишається повернення титулу чемпіона світу, яким я володів, а також бажання одночасно із моїм братом Володимиром стати чемпіонами світу у важкій вазі. Наша команда доклала всіх зусиль і була готова до будь-якого розумного компромісу, щоб цей двобій відбувся якомога швидше. Однак, на жаль, через причини, які від мене не залежать, цей двобій є неможливим. Я не бажаю звертатися в спортивний арбітражний суд, бо процес може затягтися, а проведення двобою можуть перенести на невизначений час. Я не хочу блокувати проведення двобоїв у важкій вазі і не хочу розчаровувати багатьох уболівальників, які із нетерпінням чекають на захоплюючі двобої. Я даю шанс Маскаєву та Пітеру провести двобій якнайшвидше, щоб вийти у ринг проти переможця”.

Керівництво WBC вже звернулося до промоутерів Маскаєва та Пітера із пропозицією якнайшвидше обговорити всі умови організації їхнього бою. “Я сподіваюся, що двобій Маскаєва проти Пітера відбудеться в зазначений термін, що дозволить мені вийти в ринг проти переможця цього бою вже восени. Однозначно, до цього часу я проведу один поєдинок. І це буде не просто розминка з сотим чи трьохсотим номером світового рейтингу — це буде поєдинок проти одного з десяти найсильніших спортсменів світу, і його ім’я оприлюднять після того, як ми підпишемо контракт”, — додав В. Кличко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *