Мати втопила сина

Ярослав ЛОТАШ, „Новий погляд”

|

Натягнувши на голову мішок з-під цукру, 27-річна жінка скинула свого 8-річного сина з кар’єру.

Жах, який стався цієї неділі у місті Новий Розділ, що на Львівщині, перевершив, здається, усі можливі жахи, які за всю історію рідного міста переживали новороздільці. Молода двадцятисемирічна мати втопила свого восьмирічного сина. Малий навіть не пручався, гадаючи, що його “люба ненька” просто бавиться з ним у хованки. “Давай будемо бавитись у хованки”, – лагідно промовила вона, накидаючи на його голову мішок. Дитина погодилася, мати скинула його з двометрового обриву в кар’єр, наповнений водою.

– Ця подія сталась цієї неділі, – повідомив кореспондента “Погляду” начальник Новороздільського міського відділення міліції Андрій Стефура. – 27-річна мешканка Нового Роздолу Оксана Г., що проживає разом із матір’ю, пішла гуляти зі своїм 8-річним сином Віталієм. Малий був щасливим, бо не часто його матінка, яка знайшла собі якогось чергового “дядю”, приділяла йому свою увагу. Навіть те, що вона повела синочка далеко від хати на безлюдне сміттєзвалище, неподалік Новороздільської “Сірки”, не лякало хлопця. Мати, нібито граючись, запропонувала малому Віталію заховатися у старій господарській сумці, яку вона підібрала на сміттєзвалищі. Нічого не підозрюючи, малий радо пристав на пропозицію “неньки” бавитись у хованки. Навіть коли мати почала натягувати на його голову мішок з-під цукру, Віталій не пручався, гадаючи, що це також елемент цікавої гри. Лише, коли “люба неня” зіштовхнула зв’язаного синочка з двометрового обриву до глибокого, наповненого водою, сірчаного кар’єру, Віталік намагався вивільнитись з мішка, почав бити руками і ногами по мішку з середини, кликати на поміч маму… Та стояла поряд і дивилася як тоне її дитина. Потім побігла додому.

А де синочок? – запитала Оксану бабця Віталіка, з якою він проводив більшість свого часу.

Мати почала щось незрозуміле пояснювати. Мовляв, Віталік бавився прутиком, сидів коло води, а як тільки вона на хвильку обернулась – хлопчик нібито десь зник. Зрозумівши, що сталось непоправне, бабуся та тітка малого звернулись по допомогу до Новороздільського МВМ. Горе-мати спершу намагалась заплутати правоохоронців: оповідала різні історії, називала то одну, то другу водойму поряд Нового Роздолу… Під час допиту жінка таки визнала свою провину та розповіла, як все сталось.

Як наголосив начальник Новороздільського МВМ, міліціонери виявили труп хлоп’яти в озері на сміттєзвалищі. За даним фактом відкрито кримінальну справу, долю „матері” вирішить суд, а за попередніми даними, згідно з ст.115 Кримінального кодексу України “умисне вбивство” на матір-дітовбивцю чекає позбавлення волі терміном від семи до п’ятнадцяти років.

У день поховання дитини, при вході до його рідної школи встановили фотографію, постелили рушник, запалили свічку прощання. На похорон Віталіка зійшлось ледь не все місто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *