Оксамитова леді-джаз

Павло ПАЛАМАРЧУК, “Україна і час”

|

Минулого тижня до Львова завітала всесвітньо відома японська джазова піаністка Кейко Матсуі. Свій виступ, приурочений до всесвітнього турне і випуску нової платівки, леді-джаз Кейко провела у Львівській філармонії.

Зважаючи на власну зірковість, джазвумен висунула перед організаторами концерту високі вимоги. Так, спеціально з Києва доставили генератор струму, оскільки потужність електромережі не дозволяла забезпечити виконання умов, указаних в райдері. Проблема в організаторів виникла і з клавішним інструментом Yamaha KX 88, на якому тепер грає Матсуі (до речі, коштує він 5 тисяч доларів). Наразі у Львові є лише два такі інструменти у власності студій звукозапису, але жодна із них не погодилася позичити дорогу апаратуру для концерту. Тому клавіші довелося замовляти в лондонському спеціалізованому магазині “Yamaha”.

Зважити організатори мусили й на таку річ: декоративний дим, який використовували під час виступу, не повинен був містити жодних речовин, шкідливих для здоров`я. Доволі непросто довелось організаторам задовольнити “шлункові” вимоги команди Кейко. Гастролери зажадали мандаринової горілки, якої в Україні практично дістати ніде. Відтак напій довелося замовляти аж в Угорщині. Загалом до столу гостям подавали лише страви з рису та овочів, а сама Кейко смачно попивала сік із щойно вичавлених екзотичних фруктів.

Стосовно ж самого виступу, то, як і передбачали, він відбувся на “ура”. Таємничість Львова також сподобалася і захопила Кейко. Як зазначила джазова діва у коментарі нашій газеті, вона сподівається, що атмосфера міста Лева надихне її на створення нових композицій і вона частіше приїжджатиме сюди на гастролі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *