Анатолій Забарило, депутат Львівської міської ради: «Ухвала міської ради не впливає на бізнес комп’ютерних клубів»

|

«У влади Львова виникла потреба втрутитися в діяльність комп ’ ютерних клубів та Інтернет-кафе. Адже гральну залежність, яку спостерігаємо в наших дітей сьогодні, медики ставлять в один ряд і з алкогольною, і наркотичною залежністю.

Ухвала Львівської міської ради не має за мету обмежити якимось чином діяльність комп’ютерних клубів чи впливати на їхній бізнес. Мова йде про захист неповнолітніх. Медицина вивчала впливи комп ’ ютерів на дітей і визначила, що десятирічна дитина вдень не може сидіти за комп ’ ютером більше, ніж 10-15 хвилин. Він впливає на зір, на фізичний розвиток, а також, що найнебезпечніше, має психологічний вплив.

Тобто і вчителям, і батькам, і нам, не все одно, де є діти в навчальний час та вночі. Тому ми в межах нашої компетенції встановили обмеження на час знаходження дітей у цих закладах.

Ми також дали доручення структурним підрозділам Львівської міської ради знайти альтернативу комп’ютерним іграм, розробити комплексну програму профілактики узалежненості від них. Мушу констатувати, що в місті ще дуже багато треба зробити для того, що знайти ту альтернативу і щоб дитина мала де відпочити».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *