Перші весняні протести

Петро НАЗАРЧУК, «Україна і час”

|

Поведінка львівської влади з місцевими підприємцями починає декому не подобатися.

Так, у понеділок під час прес-конференції голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області Ярослав Кашуба зробив кілька гострих випадів на адресу чиновників. Зокрема щодо їхньої заяви навести лад з кіосками (малими архітектурними формами).

Наприклад, пана Кашубу дивують деякі пункти проекту щодо МАФів. Наприклад обмеження кількості кіосків там, де їх забагато. “Незрозуміло лише, за якими критеріями дозвіл на встановлення одного кіоску даватимуть, а іншого — ні, — зауважив Ярослав Кашуба і додав: — Одна четверта бюджету Львова наповнюється за рахунок малого і середнього бізнесу, а міська рада не дає йому розвиватися”.

Обурення у доповідача викликав проект рішення “Про встановлення обмежень у реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території Львова”. Він передбачає заборону продавати алкогольні напої в радіусі 100 метрів від шкіл і дитячих садків.

Пан Кашуба також пообіцяв вказати прокуратурі на численні порушення законодавства Львівською міською радою, яка працює не за європейськими принципами.

Вогню до вогню додав голова Асоціації платників податків Львівщини Теодор Дяків, якого здивувала бездіяльність прокуратури щодо нагляду за діями посадовців та органів міськради.

Більш категоричним був голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес. За його інформацією, у міськраді “застрягло” приблизно 800 документів від підприємців, з яких тільки близько 200 пов`язані із законодавчими проблемами, а решта потребує “фінансової мотивації”. Свою кволість, стверджує пан Бермес, чиновники пояснюють просто: “За тебе ніхто не заплатив”.

До речі

Ринки притиснуть

Окрім кіосків, розкиданих по місту, міська влада цього року зосередить свою увагу на ринках. Мета — збільшити ринковий збір. Минулого року у Львові було 45 ринків, від яких бюджет міста отримав 7,3 мільйона гривень.

За словами директора департаменту економічної політики Львівської міської ради Олега Синютки, з 5 березня мерія починає роботу з адміністраціями львівських ринків. “Витрясати” кошти з ринків будуть гуртом — разом з працівниками податкової, санепідстанції, МНС, управлінь архітектури і землекористування.

Пан Синютка навіть пообіцяв, що мерія вивчатиме доцільність функціонування деяких ринків, Відтак якісь можуть розширити, а інші — закрити, “якщо вони не вписуватимуться у загальну концепцію розвитку міста”.

Щодо найбільшого ринку — торгово-виробничого комплексу “Південний”, то директор департаменту економічної політики сподівається знайти спільну мову з його дирекцією. “Я думаю, що ми знайдемо спільну мову і що ті речі, які повинні бути заплачені до бюджету міста, будуть заплачені в повному обсязі… Якщо влада чогось не може зробити, вона повинна зібрати валізу і йти геть”, — переконаний він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *