Влада взялася за сміття

Марія СКИРА, „Новий погляд”

|

Проблема Грибовицького сміттєзвалища є однією із найважливіших у Львові, а питання щодо його подальшої експлуатації та відведення земельної ділянки для побудови нового досі не вирішено. У четвер депутати Львівської міськради прийняли ухвалу про заходи щодо поводження з твердими побутовими відходами.

Згідно з нею, управління міжвідомчих проектів протягом тижня має розробити заходи щодо впорядкування системи поводження з твердими побутовими відходами у місті та провести комплексний аналіз Грибовицького сміттєзвалища.

«Це питання треба вирішувати комплексно. У бюджеті розвитку заплановано 10 мільйонів гривень для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, – прокоментувала журналістам директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Марія Желіско. – Також виділять кошти з обласного та державного бюджетів. Незабаром буде оголошено конкурс на виготовлення проектно-кошторисної документації. Думаю, що до середини року вже з’являться якісь пропозиції. Без рекультивації сміття ми дійдемо до такого стану, що не матимемо куди вивозити тверді побутові відходи. Протягом 50-и років сміттєзвалище експлуатувалося, а рекультивація сміття ніколи не проводилася».

За словами Марії Желіско, планується також збільшити кількість контейнерів та покращити їхню якість. «Часто при завантаженні сміття, контейнери ламаються, бо люди заповнюють їх важкими будівельними матеріалами. Тому зараз необхідно зайнятися питанням роздільного поводження зі сміттям, бо на самому сміттєзвалищі треба захоронювати тільки ті побутові відходи, які вже не можна переробити. Зараз є дуже багато відходів, які можна використовувати як вторинну сировину», – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *