Лужков уважає Крим "російською землею"

Інна ГОНЧАРУК, “Україна і час”

|

Мера Москви Юрія Лужкова, відомого своїми антиукраїнськими висловлюваннями, здивував коментар МЗС України, в якому його візит до Криму кваліфіковано як акцію, спрямовану на підрив дружніх стосунків між державами-сусідами.

Твердження українських дипломатів Лужков навіть назвав “галюцинацією” та “вигадками”. Аби не залишатися у боргу, прес-служба мера Москви заявила, що Юрій Лужков, як і багато інших знаних російських політичних діячів і керівників Росії, лише висловив жаль з приводу розпаду СРСР, у результаті чого Крим, що залишається з огляду на національний склад “російською землею”, “опинився у складі України”.

В офіційному документі московської мерії йдеться, що висловлення жалю не має нічого спільного з поставленим під питання статусом Автономної Республіки Крим: “Вразливість, з якою реагує МЗС України, свідчить лише про очевидність історичної несправедливості, що відбулася в результаті розпаду СРСР на цій території”.

Юрій Лужков відвідав Севастополь 21 лютого. Після його емоційної промови багато українських політиків висловилися, аби московського гостя, який тільки шкодить відносинам між обома державами, оголосити персоною нон-грата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *