Василь Павлюк, депутат Львівської міської ради: «Ми не прагнемо загострення стосунків з Донецькою міською радою»

|

«Наше звернення у відповідь на звернення Донецької міської ради є нормальною реакцією на цинічні заяви щодо нашої рідної мови. Донецькі депутати на чолі зі своїм секретарем ради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра та до депутатів Тернопільської і Львівської міської ради, принизивши українську мову і гідність українців. Вони назвали нас усіх посіпаками гітлерівців, бо ми начебто працювали з Гітлером у той час, як росіяни «рятували» світ від фашизму.

Таке враження, ніби мільйони українців не загинули в боротьбі з фашизмом, не віддавали своє життя за те, щоб наша земля була вільна. За неї боролися і бійці Червоної армії, і бійці УПА.

Ми не змогли так просто пропустити таку зневагу українського народу і не дати відповідь. Ми будемо вимагати від Прем’єр-міністра належної реакції, бо секретар Донецької міської ради є його однопартійцем. Вважаємо, що така людина не може очолювати секретаріат Донецької міської ради.

Ми не говоримо про загострення протистояння, ми говоримо про співпрацю і наголошуємо, що є дітьми однієї України. Депутати рад Західної України ніколи не робили якихось різких випадів з приводу російської мови чи російськомовних українців. Ми завжди ставилися до цього толерантно і розуміємо, що вони розмовляють тією мовою, якої їх навчили батьки та школа. Але ми за те, щоб усі володіли державною мовою на всій території України. А в побуті чи в особистому житті вони можуть спілкуватися мовою своєю нації».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *