Тарас Тершовчин: “ О дайте , дайте нам свободу”!!!

Віктор ЧАРНОМСЬКИЙ, «Ратуша»

|

21 лютого місцевий суд Залізничного району м. Львова під головуванням судді Ганича І. М. виправдав голову Самбірської міської ради п. Тершовчина, звинуваченого у скоєнні злочинів, перелік яких охоплював близько 10 кримінальних статей.

Адвокат звинувачуваного надав “Ратуші” роз’яснення:

Я з самого початку розслідування кримінальної справи стверджував, що відносно Тершовчина скоєно провокацію дачі хабара, і суд у процесі розгляду прийшов до такого ж висновку. Враховуючи розголос цієї справи, а також те, що за цим стояли певні політичні сили та впливові особи, я можу пишатися тим фактом, коли суд виніс неупереджений вирок. Голову міської ради м. Самбора п. Тершовчина незаконно звільнили з роботи під впливом депутата Верховної Ради п. Кендзьора, але судом першої інстанції це рішення скасували, і тоді певні сили вирішили взяти реванш в апеляційному суді Львівської області. Цей суд скасував рішення районного суду на підставі того, що п. Тершовчин був звинувачений і перебував у в’язниці. Таке рішення суперечить Конституції України, адже саме звинувачення ще не робить людину злочинцем. Зараз пан Тершовчин має бути поновлений на роботі, йому мають виплатити гроші за вимушений прогул, а також законодавство передбачає відшкодування за моральні страждання через протиправне утримання під вартою”.

Наталя Крісман, адвокат потерпілих, має свій погляд на цю історію: “Я вважаю, що суддя Ганич просто плюнув в обличчя сімом потерпілим, нардепу Кендзьору і громаді міста Самбора. Основну роль у цій справі зіграли величезні гроші п. Тершовчина, і я сподіваюся, що прокуратура опротестує такий незаконний вирок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *